Úgy látszik, idén beindult a szabadban esküvőzés trendje a briteknél. A strandos verziót ugyan csúnyán elmosta az eső, de volt egy szerencsésebb pár is, méghozzá Mike Harrison és Sarah Bairstow, akik azt találták ki, hogy a Robin Hood-legendák helyszínén, a sherwoodi erődben szeretnének egybekelni, ahol a gazdagoktól rabló, szegényeket segítő hős elvette szerelmét, Mariant.

Amint az a képösszeállításból egyértelmű, ezúttal nem egy beöltözős hülyeesküvőről van szó, a vőlegényen nem zöld harisnya van, mint a Robin Hood-filmekben, hanem a modern hagyományoknak megfelelő, sötét öltöny. Harrison és Bairstow egyszerűen csak egy különleges, szabadtéri helyszín akart az egyébként normális esküvőnek. Ehhez az engedélyt megszerezni már csak azért sem volt egyszerű, mert a sherwoodi erdő ma természetvédelmi körzetnek számít, de a hatóságok szíve megenyhült, és Harrisonék után már több párnak is engedélyezték idén nyárra, hogy az erdőben esküdjenek.

Hogy tetszik a sherwoodi esküvő?

A vőlegény egyébként 41 éves és egy raktárat igazgat, menyasszonya egy 34 éves óvónő. A lakodalmat az erdőben található turistaközpontban tartották, vaddisznópecsenyét szolgáltak fel a 60 főt befogadni képes helyiségben. Az ifjú pár a helyi nevezetességnek számító öreg tölgy alatt fényképezkedett, ami egykor a legenda szerint Robin Hood és emberei búvóhelyéül szolgált, és bár korát 800-1000 évre becsülik a kutatók, még mindig él és minden évben hajt.