Egyszer már átverték, megint afrikai menyasszonyra izgul

2012.05.29. 17:15

Van egy amerikai mondás, amit magyarul úgy lehet például visszaadni, hogy „ha átversz, szégyelld magad - ha még egyszer átversz, azt már szégyelljem én”. Ezt a mondást még George W. Bush sem tudta elsajátítani, és a jelek szerint a mai poszt főszereplője, Tim Reeves sem. Fotóösszeállításunk az 58 éves brit férfi szerelmi életét dokumentálja: a jobb sorsra érdemes kőműves egymás után szerzi magának a menyasszonyokat Afrikából az interneten keresztül. Az első már jól átvágta, most a másodikkal próbálkozik.

A sztori ott kezdődik, hogy Reeves 2008-ban egy afrikai nőkre és nyugati férfiakra szakosodott internetes társkeresőn, az AfroIntroductions.com-on összejött bizonyos Priscila Njoki Njengával. Mentek az üzenetek egymás után, végül Reeves elutazott „álmai nőjéhez” Kenyába, ahol hamarosan össze is házasodtak, annak ellenére, hogy a nőnek volt már egy tizenéves lánya.

Szép nagy lagzit tartottak Nairobiban többmillió forintnak megfelelő költséggel, 35 vendéggel és lelkésszel, aztán a pár boldogan átköltözött Angliába a lány nélkül. Itt hamarosan megérkezett a hivatalos értesítés, hogy a házasságra való tekintettel Njenga megkapta a tartózkodási engedélyt, és ekkor az asszony le is lépett szerelmes férjétől.

Viták és rimánkodások után 2010-ben még visszatért egyszer Reeveshez, aki elintézte, hogy Njenga lánya, a már 18 éves Helen is odaköltözhessen Nagy-Britanniába, aztán amikor ő is megérkezett, az asszony vele együtt végleg lelépett.

A sztoriban a legszebb, hogy ezek után Reeves megint az AfroIntroductions.com-on vigasztalódott, ahol azóta összeszedett egy újabb nőt. Ő Mary Anne Wanja névre hallgat, és múlt decemberben találkoztak először élőben Kenyában, ahol Reeves meg is kérte a nő kezét. A hölgy persze igent mondott, így Reeves négy éven belül a második esküvőjét tervezgeti most olyanokat nyilatkozva, mint például „most megtaláltam az igazi szerelmet”. A lakodalom jövő hónapban lesz. Csak nehogy beállítson közben a rendőrség.