Vőlegénye elmondta, hogy meleg, mégis hozzáment

2012.06.15. 17:19

Meglepően gyakran kerülnek elő mormonok ebben a blogban, de már megint egy mormon család tálalta magánéletének olyan részleteit, amiktől leesett az internet kollektív álla. Ezúttal azonban nem poligámiáról van szó: ennek a bizonyos Josh Weednek csak egy felesége van, aki már három kislányt szült neki. Egy ideje írogat is róluk és felhőtlenül boldog életükről egy viszonylag humoros blogot. Aztán a múlt hét végén az apuka írt egy posztot a blogban arról, hogy ő egyébként meleg, és ezt a feleségének már azelőtt elmondta, hogy összeházasodtak volna. Ezen a héten Josh Weed blogjának olvasottsága az egekben, az úriembert azóta internetes oldalak és tévécsatornák próbálják meginterjúvolni, fent látható reakciójuk a hirtelen jött ismertségre. Alább összefoglaljuk, Weed szerint milyen egy homoszexuális személynek az élet egy heteroszexuális házasságban.

A történet ott kezdődik, hogy Weed óvodás korában ismerkedett meg későbbi feleségével, Lollyval: egy utcában laktak, egy templomba jártak. Tizenévesen egy ideig egymástól távol laktak, ami közben a srác rájött, hogy meleg. A barátai mind lányok voltak, utált focizni, lányosan viselkedett - és ugye ami ezeknél még fontosabb: a fiúk izgatták fel szexuálisan.

Amikor újra egymáshoz közel laktak a későbbi feleséggel, akivel a jó barátság kamaszkorban is folytatódott, a srác elmondta barátnőjének, hogy meleg, de azt is, hogy ennek ellenére saját, hagyományos családot szeretné, úgy, ahogy azt egyháza és hite diktálja, feleséggel, saját gyerekekkel. A barátság addig folytatódott, amíg Weed össze nem szedte első barátnőjét. A kapcsolat nem működött, de arra jó volt, Lollyban saját bevallása szerint felébressze a féltékenységet. A lány ekkor jött rá, hogy ő szereti annyira gyerekkori barátját, hogy vele szeretné leélni az életét, vele szeretne családot alapítani.

Így is történt, már 10 éve házasok, van három kislányuk, és saját bevallásuk szerint roppant boldogok. Ahogy a hithű mormonoknál az szokás, sem a férfinak, sem a nőnek nem volt szexuális kapcsolata a házasságon kívül, értelemszerűen az apuka sohasem élte ki vágyait, és soha életében nem volt férfival. Hogy ezt mennyire nehéz neki 32 évesen megállni, arról nem ír, mindenesetre a blog hangvételéből úgy tűnik, mintha ez nem okozna neki különösebb problémát.

Ön szerint?

Mint ahogy azt hosszasan le is írja, hogy meleg létére az sem okoz neki problémát, hogy szexuális kapcsolatban legyen a feleségével. Azt mondja, csodálatos az intim egyesülés azzal személlyel, akit szeret, még akkor is, ha igazából jobban vágyik arra, hogy a saját neméből válasszon magának partnert. Weed szerint ez egy döntés, amit minden meleg férfinak meg kell hoznia, tekintettel arra, hogy két férfi kapcsolatából nem születhet gyerek. Mindenki vágyik szexuális kapcsolatra és családra is, de a melegek nem választhatják mind a kettőt. Közülük a többség a biológiailag saját családról mond le, ő ehelyett inkább arról mondott le, hogy férfival szexelhessen. Amennyire ez a blogból kiderül, az ilyesmi mindössze elhatározás kérdése.

A sztorit olvasva rengeteg további kérdés merül fel, ezek közül egyelőre csak azt az egyet válaszolták meg, hogy mi lesz a gyerekekkel. Az apuka természetesen kész mindent elmesélni a három kislánynak is, főleg, hogy most már az internet tele van az igazsággal: apjuk meleg. Azonban úgy véli, hogy egyelőre nem elég idősek ehhez, de ha ilyesmire terelődik a szó, már akár nyolc éves korában is kész elmesélni a legidősebb kislánynak, hogy ő igazából a férfiakhoz vonzódik, de inkább a családot választotta. Kis szerencsével mindennek már egy reality show keretében lehetünk majd tanúi.