A legtöbb férfi már akkor is gondban van a randiszínhelyek kiválasztásával, amikor tele a zsebe, és főleg azok esnek kétségbe, akikneknek nem is telik miből elkápráztatni a nőt. Sokan inkább nem is próbálkoznak ezért, pedig végeláthatatlan ingyenes lehetőségek vannak nemcsak a fővárosban, de országszerte. Íme pár tipp legatyásodott olvasóinktól a nyárra azoknak, akik rendesen le vannak égve anyagilag, de nem hagyják, hogy a vonat elmenjen.

Szabadtéri programok

„Füvészkert, Margit-sziget, Citadella – általában ilyen sétálós randikat hozok össze” – mondta Balázs, 37 éves olvasónk, akinek válását követően a hitelrészletekbe törött bele a foga. „Mondjuk az sem mindegy, hogy hányadik találkozásról van szó. Elsőnél amúgy se menő pénzszórással megpróbálni lenyűgözni a csajt. Én a magam részéről amúgy simán megmondom, hogyan állok anyagilag. Nem árulok zsákbamacskát”.

Persze nemcsak céltalan császkálással lehet megoldani a szabadtéri programot, remek alkalom ez kutyasétáltatásra, helyi nevezetességek megtekintésére, vagy akár egy laza piknikre is. „Pár szendvicsre való kaja mindig van otthon, és már csak egy pléd kell ahhoz, hogy utána a fűben heverészve jól érezd magad a csajjal. Egy szökőkút mellett tök nagy varázsa van a dolognak, ha pedig játszótér mellett telepszünk le, annak a vége mindig az, hogy kirobban belőlünk a gyermeki lélek és a hintán, libikókán kötünk ki” – magyarázta Péter, aki 25 éves, pillanatnyilag munkanélküli.

Otthoni programok

Balázs ötlete volt még, hogy nem kell meghívni a csajt étterembe, hanem otthonra, és a pasi saját maga összedob egy ebédet vagy egy vacsorát. „Ilyenkor maximum a bort kell megvenni, a fagyasztóban azért mindig akad hús.” Ehhez azért fontos hozzátenni, hogy nem minden nő értékeli, ha első alkalommal lakásra hívják, érdemes azért megvárni egy-két randit, és csak utána előállni ezzel az ötlettel. Az átlag ugyanis egyből a szex reményét látja a dolog mögött és hát tegyük hozzá, nem is alaptalanul.

A 20 éves, egyetemista, önálló keresettel még nem rendelkező Kornél szintén otthoni programmal rukkolt elő: „A DVD-zés alap, pótolja a mozit, kényelmesebb és bensőségesebb. Volt, hogy csak kártyáztunk a csajjal, egyszer pedig első randin közösen vigyáztunk az egyik lány ötéves unokaöccsére.”

A 32 éves Péternek ezzel kapcsolatban elég szokatlan élménye volt, de állítja, hasznos és jó szórakozás: „A mostani barátnőm amiatt akarta visszamondani a találkozót, mert ki kellett festenie a szobáját. Egyértelmű volt, hogy felajánlottam neki a segítségem, és ugyan az amerikai filmes jelenet, hogy összemázolják egymást és utána hatalmasat dugnak, elmaradt, így is eredményes volt a dolog.”

Koncertek

Érdemes megnézni, hogy különböző szórakozóhelyen melyik énekes vagy együttes lép fel: általában minimális belépőt kérnek, vagy teljesen ingyenes a lehetőség, csak a műsor ideje alatti fogyasztás terheli meg a pénztárcát. „De egy-két kóla szerintem mindenkinek belefér, ha már elhív egy nőt randizni" - javasolta a 28 éves István ezt a fajta költséghatékony módszert.

Sport

A 24 éves Attila a gyalogtúrára esküszik: „Mondjuk én nem is nagyon állok szóba olyan csajjal, akit nem érdekel ez a dolog, vagy pár kilométer után nekiáll nyafogni, úgyhogy nálam ez egyfajta teszt is." Persze, nem kell egyből kínzással kezdeni, egy laza városi vagy vidéki biciklizés is megteszi akár első randinak is, de ki lehet próbálni a parkokban a röplabdázást, tollasozást, frizbizést és görkorcsolyázást.

Művészet

Itthon sajnos nem sok múzeum ingyenes, főleg, ha időszakos kiállításokról van szó, de ki lehet fogni azért az álladó kiállításokból is. Szintén István ötlete a következő, könyvmolyoknak: „Egy könyvesbolt, könyvtár látogatása is teljesen jó időtöltés, de vittem már csak könyvdedikálásra is. A felolvasóestek is ingyenes programok, és nagyon jó hangulatban telnek."