Amit a szappanoperákban vicces-valószínűtlen fordulatként tálalnak minden alkalommal, amikor a sorozatíróknak már tényleg nem jut semmi az eszébe, az az életben igazi szívszorító tragédia tud lenni. Mai fotógalériánk egy szerencsétlen sorsú brit párt mutat be, ahol a férj egy agytumor következtében emlékei egy jó részét elvesztette. Így arra sem emlékezett, hogy egykori barátnője igazából már rég a felesége.

Mai képösszeállításunk főszereplőinek csak a keresztnevét tették közzé. Sandy és Jez mindketten a Királyi Légierőnél dolgoztak, és 1993-ban találkoztak először. Megismerkedésüket követően azonban még nem indult be azonnal a románc, csak évekkel később, amikor újra találkoztak egy Headway nevű szervezet rendezvényén. A Headway egy olyan alapítvány, amely fejsérüléses betegeken segít - Jez azért ment el, mert nem sokkal azelőtt gyógyult meg egy súlyos agydaganatból. Furcsa lehet egy ilyen helyen ismerkedni, de ők szóba elegyedtek, és barátság szövődött köztük.

Jez ekkor házas volt, de házassága néhány évvel később válásba torkollott, Sandyvel való kapcsolata viszont ezután elkezdett romantikus színezetet kapni. A dolgok egyre jobban alakultak kettejük között, összeköltöztek, aztán úgy döntöttek, összeházasodnak. Az esküvőre 2008-ban került sor. A felhőtlen boldogság azonban nem tarthatott sokáig: egy éven belül Jez újra beteg lett.

A visszatért agydaganat Jeznél ezúttal memóriavesztést okozott. Rövid távú memóriája rongálódott meg, így csak fiatalkorára emlékezett, azokra a dolgokra nem, amik a legutóbbi pár évben történtek vele - ennek megfelelően második házasságára sem. Innentől kezdve Jez csak úgy emlékezett Sandyre, mint egy régi jóbarátra, és a feleségnek jegygyűrűvel és esküvői fotókkal kellett férjét meggyőznie arról, hogy valóban házasok.

Jez természetesen elfogadta, hogy Sandy most már a felesége, holott ő nem is emlékszik arra, hogy összeházasodtak volna, de az asszony úgy döntött, az elveszett emlékeket újakkal kell pótolni. 2010 szeptemberében egy újabb ceremónia keretében megerősítették korábbi fogadalmukat, amire Jez betegsége miatt már nem emlékezett. Az emlékezetvesztést ugyan sikerült a párnak legyőznie, de magát a tumort sajnos nem. A második igen kimondása után hét hónappal Jezt elvitte a betegség. Sandy kitartását és erejét a Headway alapítvány egy kitüntetéssel ismerte el. „Nagyon hálás vagyok, hogy ennyit együtt lehettem vele, attól még, hogy elfelejtette, hogy én vagyok a felesége, mellette a világ legboldogabb nője voltam” - nyilatkozta az asszony.