Sokak számára még a szerelem első látásra dolog is túl szürreálisnak tűnik, pedig amióta elterjedt az internet, egyre többen vannak olyanok is, akik arról számolnak be, hogy még a személyes találkozó előtt belezúgtak a másikba. Egyik ismerősöm legutóbb Google Talkon vallott szerelmet, az első randi előtt. Sosem találkozott még a pasival előtte. A szerelem azóta is tombol, a csaj egy öt és fél éves kapcsolatnak vetett véget, de még azelőtt, hogy egymás kezét megfogták volna. Szinte egyszerre vallottak szerelmet, első cset végén már arról leveleztek, milyen lesz az esküvői ruha. A történet elég valószerűtlennek tűnik, de igaz, sőt, a baráti társaságban is akadt pár ilyen sztori egyből, amikor rákérdeztem.

Marcsi barátnőm 32 éves, tanárnő, és mindig is hülyének nézte azokat, akik a neten keresztül zúgtak bele valakibe: "Aztán velem is megtörtént, ráadásul érett fejjel" - mesélte. "Egy társkeresőre regisztráltam, és talán rögtön a harmadik nap belebotlottam Petibe. Teljesen más volt, mint a többi sablonos pasi, vicces volt, sziporkázott, egy egész éjszakát átbeszéltünk teljesen lényegtelen dolgokról, mintha már több éve ismernénk egymást. Még aznap éjjel be akart pattanni az autóba és átjönni hozzám, de túl meredeknek gondoltam a dolgot. Másnap alig vártam a beszélgetést, komolyan a torkomban dobogott a szívem, amikor meg a szexről kezdtünk beszélgetni, konkrétan fizikai fájdalmaim voltak. Igazából szerelmi vallomás nem történt, de le lett írva, hogy: „Beléd tudnék szeretni.” Egy hétre rá találkoztunk, eljött a házunk elé. Azt beszéltük meg ugyanis, hogy tíz percet adunk egymásnak, hogy ha nagy lenne a csalódás, legyen gyors menekülési útvonal. Hát nem csalódtunk, bár külsőre nem volt az esetem, kompenzálta a pár átcsetelt éjszaka és a szellemes mivolta. Tíz perc után visszamentem a házba, de majd’ meghaltam a vágytól meg a szerelemtől, ki is kukucskáltam a függöny mögül, hogy elment-e már. A kocsija még ott állt, úgyhogy egyből a telefonhoz nyúltam, hogy azonnal jöjjön fel hozzám. Jött is, hatalmasat szexeltünk és onnantól kezdve másfél évig voltunk együtt. Ugyan vége lett, de nagyon szép időszak volt."

"Robival hónapokon keresztül nyomattuk Skype-on, ott történt az első szerelmi vallomás is, még a személyes találkozó előtt" - mesélte Vivien, aki egyetemista volt annak idején, amikor megismerkedett egy blogger sráccal az interneten. "Igazából semmi olyan beszélgetés nem zajlott kettőnk között, ami tipikusan pasi és csaj között szokás: irodalomról, művészetekről beszélgettünk, meg mindenféle hétköznapi dologról. Pár hét után kezdtem azt érezni, hogy hiányzik, ha épp nem online, meg valahogy megszokottá vált az, hogy kora reggel ő köszön először. Amikor erre a dologra ráeszméltem, még rosszabb lett a helyzet, mert folyamatosan zavarban voltam és nem tudtam kezelni ezt az érzést. Nem is nagyon értette, hogy mi a bajom. Aztán egyik este, két pohár bor után bevallottam neki, hogy szerelmes vagyok belé. Azt hittem, majd egy idióta picsának fog gondolni, de nem így lett: ő is így érzett irántam, úgyhogy ettől a ponttól kezdve heteken keresztül ment a nyáladzás. Megbeszéltük, hogy találkozunk. Csak fényképen láttam addig, de nem sok látszódott belőle. Nagyon ledöbbentem, amikor élőben megpillantottam: nála rondább embert még életemben nem láttam. De annyira szerelmes voltam, hogy akkor, abban a pillanatban semmi nem érdekelt. Végigcsókolóztuk az egész randit és még ezerszer szerelmet vallottunk egymásnak. Aztán otthon józanodtam ki. Képtelen lettem volna bevállalni a szüleim és az ismerőseim, barátaim előtt, annyira taszító tényleg a külseje. A következő randit lemondtam, aztán szinte magyarázat nélkül eltűntem az életéből, ő máig sem tudja, hogy miért. Hetekig szenvedtem még, tényleg szerelmes voltam, de soha nem tudtam volna őt úgy bemutatni, mint a pasimat.”

A 30 éves Andrea és a 42 éves István kapcsolata szintén a világhálón kezdődött. Egy fórumon ismerkedtek meg, majd egy közösségi oldalon folytatták a társalgást. Mivel mindketten kapcsolatban voltak, a dolog csupán barátságra korlátozódott, volt, hogy hónapokig nem is beszéltek egymással. "Aztán István egyre sűrűbben írogatott nekem. Akkor már öt éve ismertük egymást a neten. Nekem már nem volt pasim, az ő kapcsolata pedig válságban volt. Több hónapon keresztül leveleztünk és cseteltünk napi szinten, míg egyik éjjel kiszakadt belőle egy szerelmi vallomás. Teljesen ledöbbentem, nem tartottam normálisnak a dolgot, főleg amiatt, mert még soha nem is látott, csak képről. Akkor egy kicsit félni is kezdtem tőle, igyekeztem megszüntetni a kommunikációt kettőnk között, de ha nem beszéltünk, nagyon hiányzott. Kénytelen voltam bevallani magamnak, hogy én is érzek iránta. Egy olyan ember iránt, akinek a hangját se hallottam még. Hosszú hetek teltek el megint így, hogy kínlódtunk, most mi legyen, elrontsuk-e ezt a dolgot azzal, hogy találkozunk és esetleg nagy csalódás lesz a vége. Végül megbeszéltünk egy randit, amiből egyből két nap lett, és két hét után összeköltöztünk."

Ön is volt már szerelmes olyanba, akivel még nem találozott?

Ha önnel is megesett már ilyen, írja meg a Randiblognak! Volt olyan, hogy olyan személy iránt érzett vonzalmat, akivel még sosem találkozott? Milyen volt, amikor először élőben meglátták egymást? Várjuk a leveleket, további sztorikat!