Hemzsegnek az extrém lánykérések a világban és ebben a blogban is, de Rick Gannon teljesítménye annyira extrém, hogy arra nehezen lehetne rátenni egy lapáttal: a 42 éves brit férfi ugyanis egy 228 km-es ultramaratont teljesített a Namíb-sivatagban. Egy ilyen futás után nyilván mindenki betérdelne, de ő nem csak úgy általában tette ezt, hanem barátnője előtt, és meg is kérte a kezét egy olyan gyűrűvel, ami az ötnapos futás közben végig nála volt.

Gannon egyébként Plymouthból származik, és a romantikus sivatagi lánykérést már jó előre megtervezte, de szerelmének, Laura Plastow-nak semmit nem mondott el előre. A 29 éves hölgy végig együtt utazott a futókkal a versenyt kiszolgáló-támogató karavánnal, de fogalma nem volt, hogy barátja mit akar mondani, amikor másodikként befutott a célba az ötödik nap végén. Gannon a beérkezés után azonnal fogta a barátnőjét, bepattantak egy terepjáróba, és felmentek egy „Big Daddy” nevű, vörös színű dűnére, ami mellesleg a világ egyik legnagyobb homokdűnéjének számít, és ott vette elő a gyűrűt, majd tette fel a kérdést.

Az egész versenyt azzal futottam le”, mármint a gyűrűvel, nyilatkozta később Gannon. „Minden nap végén meg kellett néznem, hogy még megvan-e, és nem esett-e ki a zsákomból, amikor elővettem az innivalót. Ezen sokat aggódtam.” Gannonnak egyébként egy korábbi kapcsolatából már van egy kisfia, aki asztmás, és ezzel a maratonfutással részben az asztmások megsegítésére próbált pénzt gyűjteni (részben háborúban lesérült veteránokat támogatott vele).

Gannon így mesélt a Namíb-sivatagi verseny körülményeiről, ahol néha a negyven fokot is elérte a hőmérséklet: „Nehéz volt, mert minden nap másmilyen a talaj. Rossz idő is volt, és változott az útvonal. De a táj hihetetlen volt, és szerencsésnek érzem magam, hogy részt vehettem. Rengeteg vadat láttam, olyan volt, mintha egy szafarin futnék. Voltak gazellák, gnúk és kígyók, a fejünk felett meg sasok szálldostak. Éjszaka a sakálok nagyon közel jöttek a sátrakhoz, és aki nem vigyázott eléggé, annak ellopták a cipőjét.” Hogy a rossz idő alatt itt most túl meleget vagy túl hideget kell-e érteni, azt mindenki döntse el maga, Plastow mindenesetre nagyon boldog volt, és igent mondott.