A ruhaszíntől kezdve még rengeteg egyéb tényezőtől függhet, hogy egy férfi milyen nőkre bukik, most brit tudósok bebizonyították, hogy ezen egyéb tényezők közül az egyik az, hogy az adott férfi stresszhatás alatt áll-e. A londoni University of Westminster kutatói megállapították, hogy minél nagyobb nyomás nehezedik egy férfira, annál nagyobb az esélye, hogy egy formásabb-kerekebb nő fogja felkelteni az érdeklődését.

A kutatás abból állt, hogy összetrombitáltak 80 darab, normál testalkatú brit férfit, majd két 40 fős csoportra osztották őket. Az egyik fél először is egy csoportinterjús foglalkozással indított, amit direkt arra a célra hoztak létre, hogy attól az alanyok rosszul érezzék magukat, és stresszesek legyenek tőle.

Ezután következett a tulajdonképpeni teszt, amit a stresszesek és a stresszmentesek is elvégeztek: nők vonzóságát kellett kép alapján értékelni. A fotón mutatott hölgyek között voltak soványak, vékonyabbak-sportosabbak, teltebb, de egészséges nők és kórosan elhízottak is. A két csoport eredményeit megvizsgálva kitűnt, hogy akik a stresszkeltő foglalkozás hatása alatt nézegették a nőket, azoknak a teltebb nők jöttek inkább be. Az extrémsovány, illetve extrémkövér nők nem nagyon tetszettek senkinek, viszont a kevésbé stresszesek inkább a karcsúk felé hajlottak.

A kutatást vezető egyik tudós, Dr. Viren Swami azt nyilatkozta a Daily Mailnek, hogy ez azért lehet, mert zordabb, stresszkeltő körülmények között a férfiak az olyan, érettebbnek tűnő nőket találják vonzónak, akikkel feltehetőleg könnyebben át tudják vészelni a stresszforrást jelentő krízist. A nehézségek között nyilván kevésbé a kalandot-élvezetet hajhásszák a férfiak, inkább a biztonságra vágynak. Egy másik, laikus magyarázat szerint az is belejátszhat a dologba, hogy stresszhelyzetben a férfiak veszítenek valamennyit magabiztosságukból, így a karcsú bombázókat kevésbé van kedvük megkörnyékezni, hiszen nem akarják még egy kudarcélménnyel tetézni az eddigieket.