Szakítani nehéz. Jól szakítani még nehezebb, de a legnehezebb ennyire tragikusan rosszul szakítani, mint ahogy azt a mai hír főszereplője, Michael P. Ward II tette. A 43 éves, többgyerekes, házas apuka az amerikai katonai tengerészetnél dolgozik, de házasságával nagy gondok lehettek, mert Ward egy internetes társkeresőn kalandozva összeismerkedett egy 23 éves, Virgina államban élő nővel, akinek a nevét a hírt közreadó The Day nem írta meg. A románc jól indult még tavaly októberben, de amikor a hölgy teherbe esett, hirtelen egyre rosszabbra kezdtek fordulni a dolgok.

Nem sokkal azután ugyanis, hogy a 23 éves szerető megtudta, hogy terhes, kapott egy komoly hangvételű emailt Ward egy kollégájától, bizonyos Bobtól − ez már most júliusban volt. Ez a bizonyos bajtárs arról tájékoztatta a leendő kismamát, hogy születendő gyermekének apja elhunyt. Így szólt az email: „Ő kért meg, hogy keressem meg önt, ha bármi történik vele. Borzasztóan sajnálom, de arról kell értesítenem, hogy [Ward] elhunyt. Mindent megpróbáltunk, amit tudtunk, hogy megmentsük. Többet nem mondhatok. Sajnálom, hogy így kellett történnie.” Az üzenet zárása arról biztosította a nőt, hogy Ward mennyire szerette.

A kismamát nyilván sokkolta a hír, és az jutott eszébe, felkeresi Ward házát Virginiában, hogy lerója a kegyeletét. Meglepetésére máris egy új lakó volt a házban. Hamarosan kiderült, hogy az előző lakó nem meghalt, hanem elköltözött, méghozzá Connecticutba.

A megdöbbent nő nem volt rest, felvette a kapcsolatot a katonai nyomozóhatósággal és a sajtóval is. Utóbbi akciójának az lett az eredménye, hogy most ön is értesült a sztoriról, a hadsereg pedig kivizsgálta az ügyet, és úgy találták, hogy egy ilyen ügy nem fér össze azzal az erős és egyenes jellemmel, amit a katonáktól elvárnak, így Wardot új, pittsburghi kinevezése után bő egy héttel kirúgták. Ward ugyanis részben pont azért akarta megszakítani a kapcsolatot, mert új pozícióba helyezték, és ezért el kellett költöznie. És nem ez volt az egyetlen csapás: nem sokkal később a nő el is vetélt.