Egy brit szerelmespár úgy döntött, hosszas spórolás után mindenét eladja, és az így összejött összegből világ körüli útra mennek. Ez már önmagában romantikus ötlet, de ők nem érték be ennyivel: az út célja ráadásul az, hogy minél több országban miniesküvőt tartsanak maguknak, lehetőleg szokatlan helyszínen és körülmények között, de mindig az adott ország tradícióit követve. Hogy az utazgatás minél tovább tarthasson, luxuslagzi helyett megpróbálják a lehető legolcsóbban, illetve a helyiektől kért szívességekből összerakni a ceremóniákat, eddig 23 jött össze, de a java még hátravan.

Alex Pelling és Lisa Gant egy egyre népszerűbb és híresebb blogban tudósítják a világot überromantikus utazásuk állomásairól. Manchesterből indultak ki tavaly nyár elején 24 éves, Peggy névre keresztelt lakóbuszukkal, és az azóta eltelt bő egy év alatt az amerikai kontinenst járták be. Kanada után az USA-ban több helyszínen is tartottak miniesküvőt: Hollywoodban például egy jelmezeset, Hawaii-on egy virágfüzéreset, Seattle-ben viszont egy parkban fogadtak egymásnak örök hűséget. Los Angelesből átugrottak Ausztráliába, de egyébként Latin-Amerikával folytatták, itt többek között Mexikóban, Kolumbiában, Peruban és Chilében jártak már. Most Argentínában vannak, és Brazília lesz a következő állomás.

Mindig megpróbálnak olyan helyszíneket felkutatni, amik egyrészt ingyenesek, mert nyilvánosak, másrészt az adott országra igen jellemzők, harmadrészt valamiben különlegesek. Természetesen egyik ceremónián sincs pap vagy közjegyző, hogy összeadja őket, csak úgy kettesben, saját szavaikkal fogadnak egymásnak újra és újra örök hűséget, persze adott esetben néhány fős ad hoc násznép jelenlétében. Projektjükkel mindig megkeresnek helyi fotósokat is, akik a jelek szerint ingyen vállalkoznak arra, hogy a hírnévért cserébe lefényképezzék a világjáró párt. A képeket a blogon publikálják - bizonyos Dean Sanderson pédául lélegzetelállító vízalatti fotót készített a párról Mexikóban. Egy videó is készül róluk, az ízelítőt lásd alább.

Alex és Lisa eredetileg úgy gondolta, hogy megpróbálnak majd 30 helyszínt összeszedni, de mivel még csak egy kontinenst jártak be, a pénzük viszont nem fogyott el, és máris 23-nál tartanak, nyilvánvaló, hogy ennél jóval több esküvőt tartanak majd összesen. Azt is kitalálták, hogy amikor körbejárták a világot, az út végén kiválasztják, melyik volt a kedvenc helyszínük, és azt újra felkeresik, és ott szerveznek majd maguknak egy igazi esküvőt is.

Ön szerint?

Mivel a ceremóniák megszervezésében sokat segítenek blogjuk olvasói, elhatározták, hogy a végén mintegy hálául, egy véletlenszerűen kiválasztott olvasót magukkal visznek majd az utolsó, igazi esküvőre, fizetve a nyertes útiköltségét. Miután Alex és Lisa blogja mostanában egyre több site-on szerepel (mi a Jezebelen találtunk rá), a blog egyre olvasottabb, így a projektnek egyre több a rajongója, és egyre több a vállalkozó kedvű idegen a világ körül, aki valami szívességgel segítséget nyújt Alexnek és Lisának egy újabb romantikus fogadalomtétel megszervezésében. Valószínűleg felénk is jönnek majd, úgyhogy akinek tetszik az ötlet, az figyelje a blogot a következő hónapokban!