Huszonhat éves koráig Detti volt a femme fatale: csinos, értelmes és hűvös, fiatal kora ellenére pedig már megvolt az egzisztenciája - igaz, volt mire építenie, hiszen gazdag családból származik, mire kirepült a családi fészekből, már a feneke alá volt tolva a lakás és az autó is. Szóval Detti a saját lábán állt, és mint általában azok a nők, akik nem szorulnak anyagilag pasira, úgy is viselkednek velük: használják őket. Aztán fordult a kocka. Az ő történetét osztotta meg velünk barátnője (vigyázat, egyáltalán nem finomkodó stílusban!), aki nap mint nap figyelemmel kísérte a lány leépülését.

"Huszonhat éves koráig Detti szerelmes se volt. A srácok jöttek-mentek, némelyikkel persze akár hónapokig is együtt volt, de azokat is csalta fűvel-fával, ha elunta őket. Márpedig elég hamar elunta őket. Aztán jött Ricsi.

A pasi száz százalékosan képviselte azt a stílust, akiktől az anyukák óva intik kislányukat, és akikért a csajok megvesznek: magas, kisportolt, udvarias, vicces, intelligens és hatalmas geci. Ráadásul a legrosszabb fajtából, hiszen sokan hamar feladják a dolgot, ha nem kapnak meg azonnal egy nőt, de Ricsi nem volt ilyen, ő nem hagyta annyiban a dolgot, amikor Detti az első két alkalommal visszautasította a randit. Nem akart bedőlni. Aztán bedőlt. Neki a kitartás volt a bizonyíték. Nem ismerte ezt a fajtát még.

Ricsi nem volt fukar ajándékozás terén sem, és adta a régimódit: kocsiajtót nyitott, futárral küldött rózsacsokrot, még a jóéjtá-SMS-t sem felejtette ki a repertoárból, ezzel szemben bármikor, bármilyen helyzetben képes volt meghágni Dettit, liftben, lépcsőházban, tóparton, erkélyen. Nem telt bele két hónap, Detti kidobta épp másfél éve tartó kapcsolatát az új pasi miatt. (Mint kiderült, aznap kapott volna gyűrűt a régi  pasitól.) Futva, örömmel borult Ricsi nyakába, hogy most aztán már semmi nem állhat közéjük, és hát ekkor derült ki, hogy nemcsak a helyzetet, de Ricsit is teljesen félreismerte.

A pasi nem ragozta túl a dolgot, nem is nagyon értette, hogyan képzelte Detti, hogy majd ő leköti magát, neki úgy volt kényelmes az egész, ahogyan eddig is volt, szeretőként nemcsak Detti lehetett szabad mellette, de tőle sem kérhetett számon semmit a csaj. Szerelemről meg szó sem volt, persze, ha Dettinek megfelel, dugópajtik még maradhatnak, ennyi.

Öt napig volt halvány remény arra, hogy barátnőmnek van büszkesége: öt napig fel sem hívta sértődöttségében Ricsit. Aztán ment az SMS:

"Ha gondolod, felmegyek ma hozzád, szexeljünk este. Semmi elvárás, kötődés, csak szex."

Ricsi vissza:

"Ne haragudj, ahhoz fáradt vagyok"

Válasz:

"És ha csak leszopnálak?"

Ez volt az a pont, amikor Ricsi rájött, bármit megtehet Dettivel. Bármit. És meg is tette.

Barátnőm heti három alkalommal járt fel Ricsihez, általában csak azért, hogy orálisan kielégítse. Ilyenkor a pasi csak kifeküdt az ágyon, majd miután elélvezett, hazaküldte Dettit. Néha riasztotta, hogy be kellene ugrani az üzletébe az eladó csaj helyett, ilyenkor Detti ugrott is, hálából aznap is leszophatta Ricsit. Pár hét múlva begőzölt. Sírva könyörgött a pasinak, hogy legalább csak egy alkalommal menjenek el közösen valahová, nem kér többet. Majd kiugrott a bőréből, amikor amaz bejelentette, oké, öltözzön, elmennek bulizni a haverokkal.

Megtört a jég, írta nekem, már a baráti társaságának is bemutatja Ricsi, érdemes volt kitartania. A srác mindamellett, hogy a haverjainak szabadidőpartnerként mutatta be Dettit, aznap éjjel a szeme láttára dugott meg a kocsiban egy másik csajt. Barátnőm zokogva, de ezt is megértette: Ricsi nagyon berúgott, már azt se tudta, mit csinál.

Ez volt az a pont, amikor Ricsi megunta, hogy tényleg mindent megtehet Dettivel. Másnap reggel végleg kidobta.

Barátnőm teljesen megőrült. Mivel én már az első megalázkodásának hírére elküldtem a picsába, felvette Ricsi exnőivel a kapcsolatot, hogy tudjon valakikkel beszélgetni róla. Aztán leveleket kezdett azoknak írogatni, akik lájkolták vagy hozzászóltak a pasi állapotához a Facebookon. Bár korábban csak egyszer, véletlenül találkozott Ricsi anyjával, bejelölte az asszonyt a közösségi oldalon, és ismerkedni kezdett vele. A pasi korábban, titokban másoltatott kulcsával betört Ricsihez és átkutatta a holmijait, ellenőrizte, volt-e nála új csaj. Blogot kezdett írni, amibe minden nap újabb és újabb depresszív bejegyzések kerültek, átsírta az éjszakákat, napi 3 órákat aludt, tíz kilót fogyott, Ricsinek folyamatosan öngyilkossággal fenyegetőzött. Végül nem is ő, hanem a szervezete adta fel a szolgálatot, egyik nap összeesett és eszméletét vesztette.

Több hónapos orvosi kezelés sem hozta meg a teljes gyógyulást nála. Azzal ugyan már tisztában van, hogy mekkora baromságot csinált, de elvétve még mindig vannak húzásai, nem beszélve arról, hogy bár egyre ritkábban ír a pasinak, nem telik el olyan nap, hogy ne gondolna rá. Néha rám telefonál, hogy most boldog, szarik az egészre, és ma új életet kezd, de már tudom, hogy két-három nap múlva megint zokogva hív fel éjjel, hogy mit ronthatott el, miért nem kell Ricsinek.

A szörnyű az egészben, hogy ez egyáltalán nem egyedi eset, bár csak Detti történetét kísértem végig szinte napi szinten, elég kicsit beleolvasni egy-egy blogba az interneten, hasonló cipőben járnak a csajok: egyszerűen nem tudnak továbblépni, belebetegszenek, beleőrülnek a szakításba, és ami még ijesztőbb, hogy nincs az a gyógyszer, ami ezt gyógyítani tudná, csak egy újabb szerelem. Kérdés, kinek a figyelmét kelti fel egy másik pasi után síró nő, kinek van ehhez elég türelme?"

Ön tudja a választ?

Esetleg ön is ismer olyat, aki nem tud továbblépni, miután kapcsolatának vége szakad? Írjon nekünk, meséljen, a Randiblog email-címe továbbra is a szokásos!