Egy kellemesen eltöltött éjszaka után nemcsak akkor éri az embert hidegzuhany, ha világosban is alaposan szemügyre veszi a mellette fekvő nőt vagy férfit. Most összeszedtük azokat az általános hibákat, amiket mind a két nem képviselői el szoktak követni az első szex utáni első reggelen. Íme az az öt mondat, amit senki nem szeret kielégülés után, madárcsicsergés közepette az ágyban nyújtózkodva hallani.

Bocs, de rohannom kell

Teljesen mindegy, hogy valóban sürgős dolga akad, vagy csak a partnere olyan kritikán aluli józan szemmel és világosban nézve, hogy legszívesebben menekülőre fogná: igenis illik legalább a szemhéjfelpattanástól számított tíz percet az éjszakai partnerrel tölteni, függetlenül attól, hogy kinek a lakásán vannak épp. Ennyit még az is megérdemel, akivel már eleve csak egyéjszakásra készült, arról nem is beszélve, ha a kapcsolatot folytatni szeretné.

"Pasimmal elég viharosan kezdődött a dolog köztünk. A harmadik randi és az első szex után kora reggel felpattant az ágyból, sietősen magára kapta a cuccait és sűrű bocsánatkérések közepette elrohant dolgozni, én meg csak pislogtam az ágyban megrendülten. Meggyőződésem volt, hogy soha többé nem látom. Hiába utalt egy fél mondattal arra, hogy elkésik a munkahelyéről, nagyon pocsékul éreztem magam egészen addig, míg este fel nem hívott" - számolt be hasonló élményről a 24 éves Márta.

Szeretlek

Bár sokan hisznek a szerelem látatlanban vagy a  szerelem első látásra dologban, azért az általános vélemény még mindig az, hogy nem egészen normális dolog, ha az ember rögtön szerelembe esik. Orgazmus után is tilos szerelmet vallani, az első együtt töltött reggelen pedig akár férfi, akár nő imádatunk tárgya, ha egészséges és normális értékrenddel rendelkezik, meg fogja rémiszteni a hirtelen zúdítás. "Norbival ismertük egymást egymást már jó ideje, mert azonos a haveri körünk, de szinte soha nem beszélgettünk, és semmi jelét nem is adta annak, hogy különösebben érdeklődne irántam, egészen addig, míg egy átmulatott éjszaka után az ágyamban kötött ki. Aztán reggel arra ébredtem, hogy ölelget és csókolgat, majd belesúgta a nyakamba, hogy mennyire szeret. Na, ez volt az a pont, amikor tudtam, hogy nem lesz több kettőnk között. Hogy a picsába szerethet, amikor nem is ismer? Én az ilyeneket érzelmileg instabilnak tartom" - írta egy másik olvasónk, a 30 éves Noémi.

Nem baj, ha itthagyom a fogkefémet?

De, baj. És már maga a kérdés is szörnyű baklövés, még akkor is, ha az éjszakai partner azt mondja, á, dehogy baj, nyugodtan. Bár kisebb sokkot okoz, mint egy szerelmi vallomás, ez is a nyomulás jele, hiszen minek otthagyni bárhol is egy fogkefét, ha nem területmegjelölés miatt? Ennél már csak az lehet rosszabb, ha körbepisili a lakást. "Társkeresőn ismertem meg a csajt, párszor randiztunk, mielőtt felvittem magamhoz. Jó volt az ágyban, de az egész nő nem volt annyira bejövős, hogy mondjuk anyámnak bemutassam. Ez meg másnap reggel rákérdezett, maradhat-e a fogkeféje. Majdnem félrenyeltem a reggelit, persze bólintottam, mi mást tehettem volna, végülis a fogkefe nem zavart, és nem is biztosította be ezzel magát nálam, hiszen többé nem is hívtam" - mesélte a 38 éves János.

Most a szeretőd lettem, vagy több, vagy kevesebb?

Elég gázos tud lenni az a szituáció is, amikor a másik a bizonytalansága miatt reggel akarja átbeszélni, hogy akkor most pontosan mi a helyzet. Mondjuk eleve gázos, ha ez az első szex után, sőt, még előtte nem elég nyilvánvaló. A lelkizés mindenesetre nem reggeli téma, még akkor sem, ha nem egyéjszakásnak készül a dolog. "Hajnalban kipattant a szeme, és egyből meg akarta beszélni, hogy akkor most mi is történt kettőnk között, mert akkor úgy viszonyul a dolgokhoz, és kérdezett és érdeklődött és csipogott és kétségbe volt esve, míg én csak egy forró kávét szerettem volna, meg csendben elszívni vele egy cigit az erkélyen, meghitten, összebújva, de ezzel mindent elrontott" - emlékezett vissza egy tavalyi kapcsolatára a 40 éves Bálint.

Sokan voltak már itt előttem?

Dehogy, senki, drága szívem, te vagy az első, akit felhoztam ide, sőt, éjjel veled veszítettem el a szüzességemet is - mondhatni, hülye kérdésre hülye választ várjon az, aki felteszi. Mindenféle szituációban értelmetlen megkérdezni, hogy a másik hány nővel vagy pasival volt korábban, és kik jártak már a lakásán, az első éjszaka után meg főleg. "Én szerencsére még nem futottam bele ebbe a kérdésbe, de már volt olyan csaj, aki reggel mentegetőzni kezdett, hogy nem szokott ám ő ilyeneket csinálni, hogy pár randi után egyből felhoz magához valakit, mintha én erről tudni akartam volna bármit is" - mesélte a 32 éves Kornél.

Önnel is történtek már hasonló kiábrándító vagy épp sokkoló dolgok a szex másnapján? Írja meg nekünk a Randiblog címére!