Ma egy hete Nándor álnévre átkeresztelt olvasónk levelét közöltük, amit a Randiblog e-mailcímére küldött el. A 7 ok, amiért nincs barátnőm című poszt az elmúlt egy hétben meglehetősen szép karriert futott be, a Facebookon több, mint 15 ezren ajánlották, és e-mailben is rekordszámú hozzászólás érkezett hozzánk. A több száz reagáló között több, mint húsz olyan hölgy volt, aki randevúra invitálta Nándort, de a legtöbben csak a véleményüket fejtették ki, általában a férfiakról. Minden levelet ezúton is köszönünk, de alább természetesen nem közöljük mindet, csak a legérdekesebbekből, legviccesebbekből és legjellemzőbbekből idézünk megintcsak hetet. Természetesen a témát ezzel még nem tekintjük lezártnak, ha ön is hozzá szeretne szólni, címezze üzenetét a Randiblog postaládájának!

Natália

Tudom, most magam ellen beszélek, de elnézve egyes nőtársaimat, tényleg el sem tudom képzelni, mihez kezdenék, ha pasi lennék és normális, értelmes csajt akarnék találni. A mai nők egyszerűen üresek. Én három női típust fedeztem fel:

1. A normális = értelmes, intelligens, humoros stb. - na igen, ritka, mint a fehér holló

2. A ribanc = foglalt pasik előnyben, az aztán a kihívás!

3. A menyasszony = férjhez menni mindenáron, mindegy, kihez

És persze ezzel a három alaptípussal átfedésben létezik a pénzhajhász (minél gazdagabb a pasi, annál jobb).

De senki ne gondolja, hogy a „másik oldalon” egyszerűbb a helyzet: vagyis normális intelligens nőként sem egyszerű normális, intelligens pasit találni. Én magamat szerénytelenül a „normális” kategóriába soroltam. Nándorhoz hasonlóan nekem sincs okom panaszra, 28 éves vagyok, multicégnél dolgozom, bár nem vezető beosztásban, de azért szép fizetéssel, nem vagyok vásárlás- és divatmániás, nincs állatom, nem érdekel Coelho, de azért szoktam olvasni, van szókincsem, összetett mondatokat is jól használok (és meg is értem őket), jól nézek ki, ragadnak rám a pasik... Na igen, csak nem mindegy, milyenek. Az ismerkedési lehetőségek valóban meglehetősen korlátozottak:

1. Leszólít a szórakozóhelyen - a végén kiderül, hogy csak meg akar dugni

2. Leszólít az utcán - a végén kiderül, hogy csak meg akar dugni

3. Leszólít a céges bulin - a végén kiderül, hogy csak meg akar dugni, aztán elterjeszti, hogy meg is tette, ami természetesen nem igaz

4. Internet - a végén kiderül, hogy perverz és csak meg akar dugni

Nikolett

A férfiak között is eszméletlen sok az unintelligens!  Imádom a színházat, ezért több barátomat is igyekeztem rávenni egy-egy színdarab megnézésére. Az egyik pasimmal elmentünk Móricz Zsigmond Úri Muri című darabjára. Miután kijöttünk, láttam hogy a barátom eléggé unott fejjel sétált mellettem. Miután megkérdeztem mi újság, kinyögte, hogy ő azt hitte, hogy egy vígjátékra fogunk menni!! Mert hogy a „Muri” szóból ő erre következtetett! Szóval a pasasnak még csak fogalma sem volt az alap műveltségi irodalomról. Ezek után, én csak kérdőn álltam mellette, és mondtam hogy akkor legközelebb moziba megyünk.

Nelli

Tény, hogy a mai világban azokon a helyeken lehet ismerkedni, melyeket Nándor is említ a levelében, csak van egy-két bibi. Az évek, s talán a mondhatni rutin is alátámasztja a következőket:

1. Ne keress többet, mint a társad, mert amint ez kiderül, sajnos kisebbségi komplexus alakul ki életed párjánál, és rögtön te leszel az ellenfele, nem a Gazsi, vagy a Blazsi, akiket eddig emlegetett, hiszen most ők a cégtársak, s neki még nem sikerült melléjük kerülni a díszfalra.

2. Ne legyen több diplomád, ne tudj jobban semmit! Ergo fogd vissza magadat, még akkor is, ha ő esetleg valami nagy baromságot fűzött a dologhoz, nyelj egy nagyot, és lépj tovább! Férfiasságában nem ejthetünk csorbát!

3. Fusd a köröket rendíthetetlenül, hiszen Gizike gőzeke-alapon próbálja feltúrni, ha nem is felszántani a kapcsolatotokat, s jellemző ez a hölgykoszorú legtöbb tagjára, aki a Társad körül lebzsel nap, mint nap.

Nóra

27 éves, önálló egzisztenciával rendelkező, mások szerint normális, csinos lány vagyok! Ahogy a levél írója, én is magam szereztem meg ezt az egzisztenciát, se szüleim nem segítettek, sem protekcióm nem volt!

1, korban hozzam illő pasik (28-35) életcélja a heti kétszeri, hétvégi lerészegedés a haverokkal

2, ha van is munkája, ritka az, hogy szereti és további tervei, céljai vannak, csak sodródik, elvan, mint a befőtt, vagy havonta új hivatást talál ki

3, van barátnője, de nem veti meg a rövidebb, hosszabb kalandokat

4, az elutasítás leggyakoribb indoka, hogy nem tud majd megfelelni az elvárásaimnak, amikor már nincs is semmi elvárásom, de meg sem próbálja

5, vagy anya pici fia, és szerelme kizárólagos tárgya csak az anyja lehet, vagy apja viselkedését mintául véve semmiféle tiszteletet nem mutat a nők iránt

6, képes évekig szemezni, de megszólítani már nem mer

7, ha szórakozóhelyen, romkocsmában nem ismerkedünk, akkor lennetek szívesek boltban, színházban, sétálás közben odajönni és ismerkedni??

Köszi

Nóra

Natasa

Nándor levelének minden pontját meg tudnám cáfolni, hisz rengeteg értelmes, egzisztenciálisan jó helyzetben lévő, csinos, kedves, boldog és vidám szingli lány él ma Magyarországon, és van sok, akiből a boldogtalanság pénzéhes, divatmániás, mindenkin átgázoló műnőt csinál. De valamikor ők is az útjukat kereső, vidám, okos lányok voltak, és igen, vannak azok a kivételek, akik erősítik a szabályt, akik eleve műpicsáknak születtek.

Ha annyi még mindig jó lelkű ember van ebben az erkölcsileg elkorcsosult világban, és mindenki a jót, a szépet akarja, miért van annyi megcsalás, válás, az emberek miért nem oldják meg problémáikat a választottjukkal, miért egyszerűbb elszaladni és felejteni? Miért minidig a kedves, hűséges fél szívja meg, és a szar alak lesz boldog és vidám?

Noémi

25 éves sportos, csinos, aggyal is megáldott nő volnék. Sosem voltam cicababa, nincs műkörmöm, sem műmellem, még a hajamat sem festem, és csak alkalmakra sminkelek. Már van egy diplomám, most mesterképzésre járok, mellette alkalmanként dolgozom, ahogy sikerül. Engem nem vonz a pénz, mint a legtöbb nőt, tehát az, hogy valaki leírja vagy elmondja, hogy mennyit keres, egyáltalán nem hat meg, de még a 20 milliós sportkocsi sem. Akkor jöjjenek az indokok:

1. Jómagam nem fogyasztok semmilyen tudatmódosítót, sem alkoholt, sem drogot, sem cigarettát (már), sem kávét. A kávén kívül azonban a többit mind felesleges pénzkidobásnak érzem, az alkohol mondjuk kulturált formában időnként belefér, de a másik kettő nem. Az, hogy valaki hetente többször berúg, akár kocsmában, akár szórakozóhelyeken pedig szerintem már alkoholizmus, és ezt nem is ragoznám tovább. Ezzel ki is zártuk a ma Magyarországon megtalálható úriemberek potom 80%-át.

2. Nem adnak a külsejükre. Régi alapelv, hogy egy nő legyen csinos, egy férfi pedig rendelkezzen egzisztenciával, de manapság már megborult ez az álláspont, és szerintem mindkét nemnek szüksége van mindkét erényre. Az, hogy a férfiak túlnyomó többsége 25 éves kor felett sörhasat ereszt, és sportosnak mondja magát, ha már nagyobb a bicepsze a bokájánál, szerintem nem módi. Úgy vélem, ha tőlem elvárják, hogy legyek csinos, formás, akkor ezt én is ugyanúgy elvárhatom tőlük, de sokuk erre sem képes, és ha már lement havonta 2* egy konditerembe, akkor ő a sport királya.

3. Egyszerűen nem  férfiak, csak fiúk. Értsd úgy, hogy leragadnak a tini korszakban, a videójáték szokás, és a csajok seggének csapkodása menő marad, nem tudnak tőle szabadulni. Aztán csodálkoznak, hogy 35 évesen az anyjuk az egyetlen NŐ (nem ribanc) aki szóba áll velük. A gyereknevelés a kapcsolat egy sokadik fázisa, de egyik nő se akarja a legelejétől ezt csinálni. (Mellesleg a pasik is azt mondják, hogy nem anyukát, hanem barátnőt keresnek, de akkor ennek megfelelően is kéne viselkedni).

4. Pornóból tanulnak szexelni, és most nem viccelek. Amíg nem voltam egy olyan kivételes emberrel, aki tényleg figyelt a visszajelzésekre, gyakorlatilag azt hittem, a szex nem is olyan jó dolog. Olyan tapasztalataim vannak, miszerint ezek az emberek egyáltalán nem tudják, mi a jó a nőnek (erről viszont már a mai lányok többsége is tehet, mert nem bírják kinyitni a pici szájukat, ha valami nem jó, illetve maguk sem ismerik a jót). Ideje lenne megtanulni szeretkezni, nem csak dugni meg kefélni.

5. Csak szexet akarnak. Még mindig sokan vannak, akik csak a skalpokat vadásszák. Van, aki nyíltan, van, aki álságosan, de aki egy kicsit is kinéz valahogy, és meg is tud szólalni, azonnal visszaél vele, aztán sír a következőnek, hogy nem talál egy normális lányt, azt is meghúzza, és jöhet a következő. Sajnos erre manapság elég sok lány kapható, megint nem kommentálnám.

6. Fogalmuk sincs, hogyan kéne viszonyulni a másik nemhez. Az erős személyiségűek elnyomók, néha erőszakosak, a gyengébbek pedig papucsok. Számomra nagyon fontos, hogy fel tudjak nézni egy férfire, nem csak azért, mert magasabb, hanem mert letett valamit az asztalra, amire büszke, van véleménye, ami mellett ki tud állni anélkül, hogy agresszív lenne. Nagyon nagyon kevés úriember találja meg az arany középutat.

7. És végül, de nem utolsó sorban: legtöbbjüknek fogalma nincs, hogy fejezze ki az érzelmeit, sőt, egyenesen megijednek attól, ha elkezdenek érezni valamit. Megijednek az esetleges kötöttségtől, attól, hogy több „kihívás" már nem lesz az életben, mert ha leragadnak egy nő mellett, nem szerezhetnek meg másikat. Többségük még a kötöttség előtt lelép, kevesebbjük megpróbál továbblépni, aztán jönnek a megcsalások, válások, stb. Fogalmuk sincs a hűségről, a tiszteletről, pedig nem ártana megtanulni, ha jó családapák szeretnének lenni hosszútávon."

Norbert

Sajnálatom, de mindegyik ponttal egyet kell értenem. Csak azon csodálkozom, hogy ezt sok férfi miért nem veszi észre. Ezek szerint annyira buták a férfiak is, hogy minden megfelel nekik.

Külön sajnálatos.

Ön is írna?

Véleményét, hozzáfűznivalóját és főleg saját tapasztalatait vagy történetét küldje be nekünk e-mailben! A Randiblog e-mailcímén folyamatosan várjuk az üzeneteket. A levelekkel kapcsolatos leggyakoribb kérdések válaszaiért pedig ide kattintson!