mm
2012.11.13. 17:37 Módosítva: 2012.11.13. 18:20

Elég jó hisztériát váltottak ki azok a képek, amelyek a napokban készültek a Dallas Mavericks - New York Knicks kosármeccsen, és Olivier Sarkozy karjaiban látható rajtuk Mary-Kate Olsen. A pár már néhány hónapja együtt van, sőt össze is költöztek, sőt közös fotók is készültek már róluk, de csak most akasztotta ki az internetes közvéleményt a dolog.

Nicolas Sarkozy féltestvére 42 éves, Mary-Kate Olsen pedig júniusban töltötte be a 26-ot, vagyis 16 év van köztük. Az első róluk készült képen ez annyira nem látszódott, de a mostani kosármeccses fotókon a megszokottnál jóval nagyobb korkülönbség egészen látványos. Olivier Sarkozy kicsit idősebbnek néz ki, mint a valós kora, de legalábbis kb. annyinak, míg Mary-Kate Olsen valamivel kevesebbnek tűnik, mint 26. Ráadásul Olivier Sarkozy körülbelül kétszer akkora, mint Mary-Kate Olsen, ezért is olyanok a képek, mintha az üzletember a lányát ölelgetné. Arról nem is beszélve, hogy néhány fotón úgy bújik az Olsen-lányhoz, mint ahogy egy kisfiú a mamájához, esetleg egy fiatal srác az első barátnőjéhez.

Talán ezek azok a szempontok, amelyek miatt gyors szerkesztőségi felmérésünk alapján (a képeket megtekintő kollégák nagy része “Fúj, ez undorító!”, “Pedofil!”, “Gusztustalan!” felkiáltással kommentálta a látottakat) elmondhatjuk, hogy a képek nemcsak a nemzetközi internetet osztják meg, de az egyszeri magyar képnézegetőt is.

Túl nagy a különbség?

Pedig ha csak a korkülönbséget nézzük, akkor Olivier Sarkozy és Mary-Kate Olsen kb. betartják az ökölszabályt. Arra vonatkozóan, hogy egy férfi egy nála mennyivel fiatalabb nővel járhat anélkül, hogy a dolog furcsának tűnne, az uralkodó szabály, hogy a férfi életkorának a fele + 7 év az a minimális kor, amit a nőnek be kell töltenie ahhoz, hogy ne nézzenek furcsán a párra. Vagyis N/2+7, amiben az a jó, hogy ahogy idősödik az ember, úgy nyílik a korkülönbség-olló. A 42 éves Olivier Sarkozy esetében például 28 év az alsó korhatár. Mary-Kate Olsen ennél csak egy kicsivel fiatalabb, úgyhogy ha nem is teljesen elfogadható, hogy járnak, azért egy enyhe szemöldökfelhúzásnál többet nem érdemel a dolog. Vagy mégis? Döntsön!

Egyébként ha Mary-Kate Olsennek csak az számít, hogy egy Sarkozyvel járjon, akkor jobban járt volna Nicolas Sarkozy kisebbik fiával, Pierre Sarkozyvel, akivel egyrészt kb. egyidősek, hasonlít is egy kicsit Olivier Sarkozyre, ráadásul szintén a szórakoztatóiparban dolgozik, mert DJ Mosey néven szokott fellépni a francia riviérán.