A Randiblogban szó volt már arról, milyen lépéseket nem szabad tenni szakítás után. Most részletesebben belemegyünk abba, mik azok a dolgok, amikkel egy nő azon kívül, hogy árt a saját lelkének és a gyógyulási folyamatnak, még meg is alázza önmagát.

Könyörög

Átbeszélni a dolgokat, változást, változtatást ígérni és pár könnycseppet ejteni a férfi előtt még teljesen normális dolog, miután a másik azt mondja, kész, vége, ennyi volt, ne tovább. Hiszen lehet, olyan félreértésekről, problémáról van szó csupán, amit közös erővel még lehet orvosolni. Nem kell tehát hidegvérrel tudomásul venni a másik döntését és szó nélkül becsukni utána az ajtót, de az sem normális dolog, ha szinte térden állva könyörgünk neki, hogy ne hagyjon el minket.

„Marcsival hat hónap után szakítottam. Nem volt különösebb oka a dolognak, aranyos volt, kedves volt, de nem voltam szerelmes belé. Szerettem volna teljesen rövidre zárni a dolgot, ezért ezt el is mondtam neki. Sírva könyörgött, hogy próbáljuk meg, és hogy mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy boldog legyek, ki sem akart engedni a lakásból. Utána hónapokig jöttek az SMS-ek tőle, hogy gondoljam meg magam, mert még mindig nagyon hiányzom neki. Ezzel viszont csak azt érte el, hogy még távolabbinak éreztem magamtól, mintsem közelebb. Egy nőnek legyen már tartása és büszkesége” – mesélte egyik olvasónk, a 36 éves Ákos.   

Felajánlja a csak szexet

Az egyik legrosszabb visszahódítási stratégia a csak szex felajánlása annak, aki kidobott – függetlenül attól, hogy a férfi elfogadja-e a felajánlást vagy sem. Más tészta, ha mindkét fél tisztában van azzal, hogy csupán testi örömökről van szó és nem többről, és más, ha a nő arra használja fel a testét, hogy maga mellett tartsa az exet. Például úgy, mint a 38 éves Ottó esetében:

„Barátságban váltunk el, úgy tűnt, teljes mértékben megértette azt, hogy kihűlt a kapcsolat és beleszerettem valaki másba. Már el is költöztem tőle, amikor valamelyik este telefonált, hogy annyira kívánós, lépjek már át hozzá. Totálisan ledöbbentem, hogy a lezárás után még elő bírt ezzel állni, legfőképp azért, mert tudta, hogy új barátnőm van. Ami az elutasítás után történt, az meg végképp szürreális volt, minden mocsok disznónak elmondott a telefonban, majd lecsapta a kagylót. Azt hiszem, ez volt az a pont, amikor rájött, tényleg nem kell már nekem.”

Féltékennyé próbál tenni

Direkt féltékennyé tenni egy férfit is inkább ártalmas, mint hasznos, főleg, ha ez szakítás után történik. Egyrészt eléggé átlátszó dolog nyilvánosan enyelegni valakivel, miután kidobtak (legyen ez egy közösségi oldal vagy egy szórakozóhely), másrészt bármennyire is tapintatos volt eddig az ex, úgy fogja érezni, hogy mivel a nő látszólag továbblépett, most már végre neki is szabad.

„Még egy hete sem szakítottunk, amikor mindenféle képek jelentek meg Adriennről a Facebookon: egy szombati buli alkalmával úgy tűnt, elég jól érezte magát, a fotókon egy hapsit ölelgetett, akivel a poszt alatti kommentekben húzták is egymást rendesen. Inkább megnyugodtam, mint féltékenykedtem, elég hirtelen szakítottam vele, azt hittem, össze fog zuhanni. Úgyhogy ezek után már én se titkoltam, hogy csajozgatok. Később derült csak ki, hogy mindössze féltékennyé akart tenni. Elég nagy balhét rendezett, hogy én már túl vagyok rajta” – mesélte a 20 éves Bence, aki először találkozott ezzel a női megnyilvánulással, de ő is úgy könyvelte el a dolgot, hogy ilyen esetben egy lány saját magát alázza meg. 

Nyilvánosan szenved

A buszon, metrón, villamoson, baráti körben való sírást mostanra már felváltotta a Facebookon való szenvedés, amivel a nő jóval nagyobb teret biztosít magának: önmegalázását egyszerre akár több százan is láthatják, míg le nem tiltják. Ez a megnyilvánulás egyébként külön posztot is kiérdemelt a blogunkban, de lássuk, mi a véleménye erről egy férfi olvasónknak:

„Egyértelmű volt, hogy csak nekem szeretne lelkiismeret furdalást okozni a depresszív hangulatú képek megosztásával, meg a különböző szomorú idézetek posztolásával. Három-négy ilyen eset után én le is tiltottam a státuszának megjelenítését, de ez nem is volt elég, hiszen a haverjaim folyamatosan jelezték, mennyire szánalmas az excsajom” – írta a 28 éves Bálint.

Egy harmadik félnél próbál hatást gyakorolni

Ha úgy érzi, szinte minden eszköze elfogyott, felkeresi az ex anyját, haverjait, sőt, még az új csajjal is képes felvenni a kapcsolatot, hogy női szolidaritást csikarjon ki, esetleg bemártsa a férfit. Bár szarkavarásra sokan kaphatóak, józan szemmel nézve ez is csak az önmegalázás egyik fajtája.

„Amikor azt tapasztalta, hogy Balázs érdeklődést mutat felém, először csak barátkozni kezdett velem, persze, egyből levágtam, hogy mire megy ki a játék (hogy úgymond barátnők legyünk és eszembe se jusson kikezdeni a volt pasijával). Aztán az egész dolog átment abba, hogy folyamatosan szidta Balázst, kezdve azzal, hogy mennyire rossz az ágyban. Ez a kijelentés egyébként elég vicces volt annak fényében, hogy hét évig voltak együtt” – mesélte a 32 éves Erika, míg Zsolt exnője a férfi anyját kereste fel.

„A szakításunk előtt sose voltak privát beszélgetéseik, utána mégis írt neki egy emailt, hogy tudja-e, hogy mostanában milyen nőkkel lógok együtt. Anyámnál természetesen ez kivágta a biztosítékot, de nem azért, mert élem az életem, ahogyan nekem jól esik, hanem, hogy Helga képes volt neki egy ilyen üzenetet küldeni. A baráti társaságom is csak meresztette a szemeit ezen a lépésen.”