Mostanság, hogy beütött ez a pokoli válság, még inkább az anyagiak irányítják az emberek életét. Ez beférkőzik a párkapcsolatokba is, és egyre többször lesz konfliktus abból, ha az egyik fél jobban keres, és jobb életmódot engedhet meg magának, illetve ha a másik kevésbé pénzes, és hanyagolnia kell a másik számára fontos dolgokat. Összeszedtünk három tapasztalatot, amely arra világít rá, mennyire működőképesek a más osztályból érkezettek lamúrjai.

Szegény Géza egy különösen skót lánnyal jött össze a történelem hajnalán, nem is tudtak sokáig egy húron pendülni. "Nekem volt egyszer olyan kapcsolatom, aminek anyagi okok miatt vetettem véget még 4-5 éve, a nagy különbség miatt. Ugyanis szegény lány nem is élt túl jól, ráadásul ez a zavaró módon spórolós fajta volt, és egy idő után meguntam, hogy ha vele akarok szórakozni valamit, az garantáltan azt jelenti, hogy dupla annyiba kerül, mintha bárki mással tenném ezt. Szegény nem tehett róla, dehát nekem is kell élnem!!!" - fakadt ki 24 éves törzsolvasónk.

Az érettebb, 31 éves Irén viszont követendő példát állít elénk a kényes anyagi kérdésekben. "Engem sose zavart, ha csóró egy faszi, csak ne rajtam élősködjön, ahogyan ezt én se teszem. Kaja, pia, utazás, minden felezve, innentől meg úgy él, ahogyan akar, és én is arra költök, amire akarok. Egyszer volt egy kapcsolatom, amiben nagyon spórolós volt a srác, de az első beszólása után, hogy miért a drágábbik vajat veszem, ha van olcsóbb is, le lett teremtve, és onnantól kezdve nem szólt bele ilyenekbe."

Irénnek a szépfiúkkal se volt szerencséje. "Aztán pár éve párszor összejöttem egy szépfiúval, aki épp akkor munkanélküli volt. Ő viszont kivágta nálam a biztosítékot azzal, hogy minden nap ott lógott a nyakamon, és okés, hogy dugtunk, és az jó is volt, de ezek után minden nap ott is kajált nálam, és az egész kezdett kicsit olyan lenni, mintha kaját adnék neki szex fejében. Nagy lamúr nem volt, talán ezért is idegesített a dolog, úgyhogy hamar repült is, és igen, simán mondhatom erre, hogy a pénz miatt."

A két múlt idejű sztori után pedig álljon itt a 39 éves Gabi története, akinek kapcsolata sokáig állt ingatag lábakon a kisebb keresete miatt, de végül megtalálták a visszautat. "Én egy olyan kapcsolatban élek, hogy kettőnk összfizetésének az én jövedelmem a negyedét sem teszi ki. Érdekes módon ebből eleinte egyáltalán nem volt semmilyen probléma, de aztán két év járás plusz hat év együttélés után valahogy egyre nehezebben tudtunk megállapodni abban, hogy az ad hoc szabályok szerint mindig is közösnek tekintett kasszából mire mennyi menjen. Nagyon lassan mérgesedett el a téma, de végül oda jutott a dolog, hogy volt egy két hónapos, iszonyatosan kemény mosolyszünet, és majdnem szétmentünk."

Voltak gondok még, de aztán happyenddel végződött a történet. "A pénzen kívül ezer más is közrejátszott abban, hogy a dolog ennyire elharapózott, és abban is, hogy nem mentünk szét egy olyan szituációban, amikor szerintem egy normális pár bedobta volna a törölközőt, de abszolút ez volt a fő oka mindennek. A megoldás az lett, hogy iszonyatos kínlódások után teljesen átszerveztük, hogy ki, mire, hogyan, mennyit ad. Az új felállás sem zökkenőmentes, de úgy néz ki, tartható."

Szegény? Gazdag? Spórolós? Pazarló?

Ha az ön kapcsolatában is elhangzott az "elegem van ebből a sznob, burzsuj idiótából!" vagy a "mit szipolyoz ki engem ez a csóringer?" mondat, ha volt dolga nagyon pénzes vagy éppen nagyon spórolós partnerrel, írja meg tapasztalatait a Randiblog email-címére!