Tíz ok, amiért a férfi nem kéri meg a nő kezét

2012.12.24. 19:07

A nők Miért nem kérte még meg a kezem? kérdésére a legegyértelműbb válasz még mindig az, hogy Mert nem akarja (ráadásul olyan pasihoz ne is akarjon már senki hozzámenni, akivel kapcsolatban nem tudja a magyarázatot), de mivel a nők úgysem elégednek meg soha a lényegretörő válaszokkal, segítünk. Összegyűjtöttük azt a tíz okot, ami miatt egy férfi nem akar, illetve még nem akar házasodni.

Fél a visszautasítástól

Ha a kapcsolatban még nem került szóba a házasság, emiatt pedig a férfinak fogalma sincs arról, hogy a nő hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez, elég merész vállalkozásnak tűnik egy lánykérés. Nem beszélve arról, hogy manapság egyre több nő hangoztatja, hogy nem akar férjhez menni, sőt, sokan csak azért adják elő ezt a dumát, hogy a pasijuk ne gondolja tapadósnak őket. Ez a fajta taktika azonban visszafelé szokott elsülni, mivel a férfi az elutasítástól tartva akkor sem meri majd megkérni a barátnője kezét, ha egyébként szeretné.

Fél a felgyorsult következményektől

A házasság fogalma még ma is szorosan összefügg a családalapítás fogalmával, ez pedig a férfiak számára elég riasztó tud lenni. A legtöbb esetben ők csak szeretnék a területüket megjelölni a gyűrűvel és a papírral, és élni tovább kettesben az életüket a nővel, akit választottak. Egy házasság után viszont egyből jönnek a kérdések, hogy mikor jön a baba, hányat szeretnének, pedig pont ezek a dolgok azok, amik miatt a pasik eltolják a lánykérést.

Fél a kudarctól

Bármekkora is a szerelem, bármennyire is biztos az érzelmeiben, tart attól, hogy ez egyik pillanatról a másikra elmúlhat, hogy egyik nap arra ébred, hogy már nem szereti azt a nőt, aki mellette fekszik, vagy pont fordítva: hogy a nő fogja majd elhagyni. Főleg, ha a szülei sem szolgáltak jó példával előtte, és a környezetében sem tud egy normális, boldog házasságról.

Fél az anyagi kizsigereléstől

Nagyon sok férfi tart attól, hogy a nő csak a pénzére hajt, és időbe telik, míg megbizonyosodik ennek ellenkezőjéről. Esetleg attól fél, hogy egy rosszul sikerült házasság után kerül ki a kapcsolatból megkopasztva. Biztonságosabbnak érzi, ha nincs anyagi elkötelezettsége egy papír miatt.

Utálja, ha sürgetik

Van abban némi igazság, hogy egy csaj már az első randevú után megtervezi az esküvői ruháját és a csokrot. A nyálas amerikai filmek meg mást nem tolnak a nők agyába, mint hogy az az igazi romantika, ha a pasi cirka két hónap után feleségül kéri. Emiatt képesek ennyi idő elteltével simán rákérdezni a férfinál, hogy mi a helyzet, mik a tervei ezzel kapcsolatban, akik köpni-nyelni nem tudnak a felhozott téma miatt. Ugyanez a helyzet a harminc feletti szingli nőkkel, akik mindaddig egymás után koptatták le az önjelölt férjeket, majd hirtelen rájönnek, hogy az ő biológiai órájuk is ketyeg, nemcsak másoké, emiatt pedig azonnal férjhez is akarnak menni, és napi szinten ezzel sokkolják a partnerüket. A pasik gyűlölik ezt.

A tökéletest keresi

Szereti a nőt, elviseli a hisztijeit és minden hülyeségét, de legbelül érzi, hogy nem erre vágyik, nem biztos, hogy ezt szeretné hallgatni az öregek otthonában is. Nem elégszik meg a második legjobb nővel, a legjobb kell neki, kivárja.

Enyhébb a társadalmi nyomás

Teljesen természetessé vált, hogy a férfiak egyre később házasodnak. Nincsen vallási, társadalmi hatás a családalapításra, manapság maximum a nagyszülők sürgetik erre a fiatalokat, de már a szülők sem szólnak bele ebbe a dologba.

Élvezni akarja a szingliséget

Nincs benne félsz, egész egyszerűen csak szeretne független maradni, és annak minden előnyét kiélvezni, amíg csak lehet.

Nem fontos számára a papír

Nem érti, miért kell bármiféle rituálé ahhoz, hogy boldog családdá válhasson két egymást szerető ember.

Először egzisztenciát akar

Elsőként lakást szeretne, majd autót, biztonságos anyagi hátteret, és csak ezek után feleséget. Ő akar lenni az elsődleges családfenntartó, az igazi támasz a nőnek, akinek már csak bele kell ülnie a jóba és jöhet is a gyerek. Az otthonteremtést nem közös projektnek szeretné, hanem önállóan akarja elérni.