Sokan még mindig csodálkozva tekintenek azokra a párokra, ahol egy csúnya férfi mellett egy szép nő van, pedig már a kutatások is bizonyították, hogy a nők sokkal boldogabbak egy kevésbé vonzó külsejű pasival. Alább összegyűjtöttük ennek okait, segítségünkre három csinos nő volt, akik már felismerték a különbséget a jó pasik és a ronda pasik között.

Mert humorosabbak

Ha a férfiak vonzó tulajdonságait rangsorolnánk, szinte minden esetben a humor kerülne az első helyre - ez a legfontosabb választási szempont a nőknél. A szép pasik javarészt a külsejükkel hódítanak, éppen ezért nem kell bevetniük a humorérzéküket, szemben a csúnya férfiakkal, akiknek valamivel fel kell hívniuk magukra a figyelmet már az első alkalommal. Sokkal több a humoros pasi az előnytelen külsejűek, mint a jóképűek közt, ezt pedig a nők igencsak tudják értékelni, és keresik a társaságukat.

"Hosszú ideig csak szépfiúkkal jöttem össze, de halálra untam magam mellettük. Aztán megismertem Tomit. Egy szórakozóhelyen mulattunk a csajokkal, amikor odajött hozzám. Külsőre egyáltalán nem volt szimpatikus, de úgy voltam vele, nem leszek bunkó, nem hajtom el egyből, hanem váltok vele pár mondatot, legyen egy jó estéje, hogy egy szép nő hozzászólt. Öt perc alatt teljesen elvarázsolt, hat éve vagyunk együtt" - mesélte a 36 éves Melinda.

Mert figyelmesebbek

A csúnya pasiknak nemcsak azon kell dolgozniuk, hogy felkeltsék a nők figyelmét, hanem azon is, hogy megtartsák őket. A hódítás művészetét így ők a kapcsolat alatt is bőszen gyakorolják, hogy véletlenül se csapja le a kezükről valaki más a csajukat. Sokkal jobban ismerik, sokkal jobban megértik a nőket, mint a szép férfiak. A 40 éves Ida szerint ráadásul még az ágyban is figyelmesebbek:

"Volt pár jó pasim korábban, de mintha azért lennének, hogy a nők tudjanak kit imádni, és ezt elvárják az ágyban is: ki kell szolgálni őket, de cserébe nem sok figyelmesség jár. A csúnyábbak nagyon odaadóak, olyan nem fordulhat elő, hogy egy csaj úgy alszik el a szex után, hogy nincs kielégítve."

Mert megbízhatóak

Míg egy nő nincs elkötelezve, szívesen mutatkozik egy szebb pasival, ám amint hosszú távra tervez, gyereket és családot akar, már a kevésbé vonzó külsejű pasik kerülnek a középpontba. Egy csúnyább férfi esetében ugyanis kevesebb az esély arra, hogy elszeretik, ráadásul ahogyan a nő felé is figyelmesebb, mint a jóképű társai, úgy a gyerekkel szemben is jó apaként fog viselkedni.

"Két gyerekkel váltam el a férjemtől, akihez, amikor hozzámentem, azt hittem, egy főnyeremény lesz. Okos volt és jóképű, de ennek meg is lett az eredménye: amikor csak lehetősége adódott, mindig félrelépett, és hát a külsejének köszönhetően mindig adódott lehetősége. A válás után két évvel ismertem meg Andrist, aki egyből belopta magát a szívembe a visszafogottágával és megbízhatóságával. Eleinte vonakodtam vele megjelenni bárhol is, mert egyáltalán nem szép ember, de amikor szerelmes lettem, már ez sem zavart. A gyerekekkel nagyszerűen kijön, apának szólítják. Volt férjem eleinte sokat piszkált, hogy mennyire leadtam az elvárásaimból, de amikor a gyerekek az arcába vágták, hogy Andris sokkal többet foglalkozik velük, mint ő, visszább vett az arcából. Én pedig úgy érzem, nyomába sem léphet" - mesélte Georgina.