A Daily Mail hírgyára megint szállított egy elgondolkodtató sztorit egy szomorú lagziról. Legutóbb egy rákos kisfiú körül forgott a történet, most pedig egy édesanya, illetve családja kálváriáját követhetjük végig a fotók segítségével. Az ok ezúttal is a rák: a 42 éves Sharon Heazle-t a betegségnek azzal a típusú formájával diagnosztizálták, ami Steve Jobsot is elvitte. Az ötgyermekes brit édesanya életéből valószínűleg már csak hónapok vannak hátra, legjobb esetben egy-két év, így a családnak szembe kellett néznie a dilemmával: mi a fontosabb, a jelen vagy a jövő? Ők a jelent, az együttlétet választották, és úgy döntöttek, utaznak együtt még egy utolsót, és tartanak egy álomesküvőt a szülőknek, még ha az utolsó fillérjükbe is kerül.

Összesen több, mint hétmillió forintnak megfelelő összeget költöttek egy világ körüli utazásra, amelynek állomásai között volt Hong Kong és Disneyworld, illetve Új-Zéland, ahol a pár össze is házasodott. A költségek azért is voltak viszonylag magasak, mert a teljes család együtt utazott, ez pedig hét személyt jelent. Sharon és 10 évvel fiatalabb férje, Mark 2006-ban egy céges karácsonyi partin jött össze, ekkor a pszichológus végzettségű asszonynak már volt három lánya egy korábbi házasságból. Új szerelmével, bár eljegyezték egymást, azóta sem keltek egybe hivatalosan, de született egy kisfiuk, és még egy kislányuk, így összesen öt gyerek van a családban, a legidősebb 16, a legfiatalabb 3 éves.

Sharon Heazle tavaly tavasszal tudta meg, hogy rákos, de már 2010. óta betegeskedett. Amikor a daganatokat megtalálták, kiderült, hogy azok neuro-endokrin tumorok, amelyek chemoterápiával sem gyógyíthatók, és hogy az asszony egészségi állapotának romlását nem lehet már megállítani, legfeljebb fájdalmait lehet csillapítani. A szomorú hírt csak a legkisebb gyerekeknek nem mondták meg, de a család együttesen úgy döntött, hogy még egyszer, utoljára, amíg az anyuka egyre romló egészségi állapota még engedi, el szeretnének menni egy világ körüli útra, ami egyben lusuxnászút is lesz. Minden megtakarításukat feláldozták erre a célra, még a gyerekek egyetemi tanulmányaira félretett összeget is. Amit tudtak, pénzzé tettek az eBayen, sőt, szeretteiktől is kaptak néhány felajánlást.

Mindenüket feláldozták ezért az útért. Ön szerint jól tették?

A csodálatosan szép, bár roppant szomorú utazás és esküvő fotói láthatók a képösszeállításban, amelynek Sharon Heazle biztosítás nélkül vágott neki, mivel állapotára tekintettel egyik cég sem vállalta az egészségbiztosítást. De nem volt semmi komplikáció. Így nyilatkozott az asszony az utazásról hazatérve: „szereztünk egy olyan emléket, amit az egész család mindörökre nagy becsben tart majd.” Mindannyian meg vannak győződve, hogy ezért a közös élményért, akármilyen sokba került is, megérte feláldozni mindent. „Ez az utazás nemcsak egy maradandó emlék, amibe majd kapaszkodhatnak, hanem a házasságkötés azt is megerősítette, hogy családként összetartozunk.