Soha, semelyik férfi nem vallaná be, hogy papucsként él és viselkedik egy kapcsolatban, még akkor sem, ha ezzel tisztában van, és ha tehetné, változtatna a helyzeten. Papucsnak lenni egyébként nem azt jelenti, hogy egy pasi a tenyerén hordozza a partnerét, kedves vele és kerül mindenféle konfliktust, hanem hogy meghunyászkodik, mindenben engedelmeskedik, teljes mértékben átadja az irányítást a nőnek, akinek mindig igaza van, és akinek nem lehet ellentmondani. Összeszedtük azokat az ismérveket, amik tipikusan arra utalnak, hogy egy domináns, erőszakos házisárkánynak rendeli magát alá a férfi.

A nő sikeresebb a munka területén

Az esetek többségében döntő jelentőséggel bír a kapcsolaton belüli dominancia kialakulásában az, hogy ki mennyit keres. Nagy általánosságban még mindig a férfiak a családfenntartók, ez a megszokott felállás, éppen ezért ebből nem alakul ki különösebb nézeteltérés, szemben azzal, ha a nőnek nagyságrendekkel nagyobb a fizetése. Az emancipált nő erre büszke, ezt általában nem is titkolja (étteremben látványosan ő fizet, luxusnyaralásra megy a barátnőivel), míg a férfinak az önérzete komolyabban is sérülhet emiatt. Ha a nő nem is domináns típus, párja alárendeltnek érezheti magát mellette, és eképp is viselkedik.

A nő kezeli a kasszát

Akár a fenti okból kifolyólag is alakulhat úgy, hogy a pénzügyi dolgok irányítása a nő kezébe kerül, de ehhez nem szükségszerű többet keresnie. Vannak olyanok, akik lepakoltatják az asztalra a férfi havi fizetését, elszámoltatják, esetleg azért némi zsebpénzt meghagynak neki. Bármikor rá tudják beszélni a férfit arra, hogy hitelt vegyen fel, ha épp úgy tartja kedvük.

A nő intézi az ügyeket

Erőszakosabb, karakánabb, mint a partnere, éppen ezért szereti maga intézni a közös ügyeiket is. Ő rendeli az új lakásba az internet-előfizetést, ő beszéli le a vízvezetékszerelőket, ő hívja fel üvöltözve a kábeltévéseket, hogy már megint nincs adás.

A nő dönt

Ő választja ki a hétvégi programokat, nála van a távirányító, az ő ízlése szerint van berendezve a lakás és az ő kedvenc helyére kell nyaralni menni. Választási lehetőség ritkán van, és ha mégis, azt is ő ajánlja fel (mondjuk lehet választani Velence és Róma közt, de mindkettő az ő kedvenc városa).

A nő gyakran félbeszakítja a férfit mondandójában

Belebeszél a férfi gondolataiba, nem hallgatja végig, ha pedig mégis, akkor látványosan nem is arra figyel, amit a párja mond neki.

Vitákban mindig a nőé az utolsó szó

Veszekedésekből általában ő kerül ki győztesen, de mindenképpen övé az utolsó szó. Sértődésnél soha nem kér bocsánatot, és a férfinak kell kezdeményezni a békülést is.

Szex akkor van, ha a nő kezdeményez

Elutasítóan viselkedik az ágyban, ha a férfi kezdeményez, de a partnerének bárhol és bármikor a rendelkezésére kell állnia, amikor csak akarja. Bár 10-ből 9 esetben ő az, aki nemet mond a szexre, ha a másik hivatkozik fáradtságra, iszonyú patáliát csap.

A nő vezetéknevén vagy a teljes nevén szólítja a férfit

A domináns, erőszakos nők a vezetéknevükön szólítják a férfit, mint a tanárok a diákot az iskolában, vagy a teljes nevüket használják, mint a mérges anyák, amikor meglátják a kupit a gyerek szobájában.

A nő társaságban lenéző a férfival szemben

A bulikat/házibulikat arra használja ki, hogy a nyilvánosság előtt teregesse ki a párkapcsolati problémáikat, és ettől az sem tartja vissza, ha ezzel nevetségessé teszi a férfit. Nyilvánosan flörtöl más férfiakkal, de ha a partnere közelében másik nőt lát, jelenetet rendez.

A férfi egyre gyakrabban hazudik a nőnek

A pasi végül azt veszi észre, hogy már a haverjaival is titokban találkozik, hogy ne legyen ebből nézeteltérés. Ha valamit rosszul csinál vagy elront, nem meri a nőnek elmondani, mert tart a reakciójától.

Ismer ilyen párt?

Kommentelni nem lehet, de hozzászólni igen, méghozzá emailben. Ha van tapasztalata a téren, vagy csak a véleményét szeretné megmondani, esetleg valamit elmesélni, kérjük, írjon a Randiblog email-címére!