Jackie Green és Kyle Mear már három éve együtt vannak. Történetüket a Sun írta meg, és azért érdemel külön figyelmet, mert a 19 éves Jackie Green három évvel ezelőtt vált nővé, vagyis inkább még csak lánnyá, hiszen tizenhatodik születésnapján végezték el rajta a nemváltoztató operációt, így ezzel ő lett a legfiatalabb brit transzszexuális. Addig a bizonyos műtétig szekálás és öngyilkossági kísérletek keserítették meg az életét, utána viszont szinte rögtön szerelmes lett, sőt, a Miss Anglia címért is indul.

Jackie Greent, amikor megszületett, Jack Greennek hívták, de már négy évesen azzal állt elő, hogy úgy érzi, rossz testbe született. Édesanyja, Susie annyiban nem lehetett meglepve, hogy kisfia addig is babákkal szeretett a legjobban játszani és szeretett lányosan öltözni. Tíz éves korában megengedték neki, hogy lánynak öltözve menjen iskolába, Angliában a legtöbb iskola egyenruhát ír elő a diákoknak, Jack Green pedig lányegyenruhában ment suliba. Mondani sem kell, osztálytársai azonnal szekálni és csúfolni kezdték, ami csak rontotta a helyzetet, a lánnyá válni akaró kisfiú fiatal tizenévesként ötször próbált véget vetni saját életének.

Az öngyilkossági kísérletek azonban szerencsére nem jártak sikerrel, és a szülők mindent megpróbáltak megadni transzszexuális gyereküknek. Jack/Jackie 12 évesen már egy olyan amerikai programban vett részt, ahol havonta injekciókat adnak be nemi identitással kapcsolatos problémákkal küzdő gyerekeknek, hogy a pubertáskor beálltát és hatásait késleltessék. Minél korábban kezdik el ugyanis a hormonkezelést a transzszexuálisok, annál könnyebb testüket átváltoztatni. Ezzel összhangban sokkal jobb eredményt lehet elérni a nemátalakító műtéttel is, ha azt fiatalabb korban végzik, de a brit jogszabályok előírják, hogy csak nagykorú, azaz 18. életévét betöltött személyt lehet átoperálni.

Amikor a gyerek 16 éves lett, a Green család úgy érezte, nincs értelme várni még két évet, mindenki biztos volt a dolgában. Az édesanya záloghitelt vett fel családi házukra 28 ezer font (majdnem 10 millió Ft) értékben, és ebből finanszírozták az operációt, amit Thaiföldön végeztettek el. Itt ugyanis 16 év a beleegyezési korhatár, tehát 16. születésnapján Jack Greenből Jackie Green lett, és ezzel ő számít Nagy-Britannia legfiatalabb transzszexuálisának.

A fiatal lány ezt nyilatkozta a lábadozás időszakáról: „csak három hónappal a műtét után volt, hogy Kyle-lal találkoztunk. Egy közös ismerősünk mutatott be minket egymásnak. Eszembe se jutott a fiúzás, mert még éppen lábadoztam és gyógyultam a műtét után. Nagyon jól kijöttünk egymással, nagyon bírtuk egymást, és néhány héten belül egy pár lettünk. Úgy döntöttem, hogy egy együtt töltött hónap után mondom el neki a történetemet.”

Kyle Mear azt mondja, eléggé sokkolta a hír, annak ellenére, hogy a lány szomszédságában lakók már korábban tettek megjegyzéseket, mivel tudták, hogy mi a helyzet. A srác úgy döntött, kitart barátnője mellett, de hosszú ideig megtartotta magának a titkot, azaz saját családjának nem mesélte el, hogy szerelme transzszexuális. Végül azonban először 2011-ben bevállalták a bulvárszereplést, amire szinte kizárólag pozitív reakciók érkeztek. De csak 99%-ig: Jackie régi kellemetlenkedő iskolatársai közül volt olyan, aki ekkor megkereste Kyle-t a Facebookon és gyűlölködő üzeneteket küldött neki. Mindeközben viszont Jackie modellként is elkezdett dolgozni, sőt, a Miss Anglia szépségverseny versenyzői közé is beválasztották.