Elavult randiszabályok közé sorolják már azt a tippet, hogy az első randin senki ne feküdjön le a férfinak. Az etikett mostanában szubjektív lett, már senki nem látja csak feketén és csak fehéren az ehhez való hozzáállást, mégis úgy tűnik, még mindig gondot okoz a kérdés.

Férfiakat és nőket egyaránt megkérdeztünk arról, mit gondolnak, tilos vagy sem a szex az első randin, és ahogyan erre számítani lehetett, merőben különböző vélemények sorakoztak fel. Ezek alapján viszont összegyűjtöttük, mi szól a dolog ellen és mellette.

Ellene:

Könnyűvérűnek gondolhatják

A randiszabályok reformálói szerint modern korban élünk, a nők sincsenek fából, éppen ezért nincs abban semmi, ha egy egészséges nő kívánja és akarja a szexet – ha úgy gondolja, akár az első randi alkamával. Ez a látásmód viszont még egyáltalán nem mondható elfogadottnak és elterjedtek, még a férfiak is bármikor pálcát törnek a könnyen megkapható csajok feje felett.

„Egy mélyebb beszélgetés nem elég ahhoz, hogy az ember megismerje a másikat, úgyhogy elég felszínesnek tartanám azt a nőt, aki egy átlelkizett este után az ágyamban kötne ki. Mindemellett én is igyekszem bizonyítni, hogy nem csak a teste érdekel, úgyhogy nem is szoktam első alkalommal senkire sem rámászni. Más dolog persze, hogy előre tisztázva van, hogy csak szexről lesz szó, semmi többről. Akkor természetesen jöhet a dolog. De az ilyen esetek nem nagyon vonzanak már” - magyarázta a 35 éves Tivadar.

Rosszul sülhet el

Ha a randizó felek korábban csak a netről vagy futólag ismerték egymást, elég kínos végkimenetele lehet a szexnek. Biztosabbra mehet mindenki, ha előtte legalább szóban feltérképezik egymás igényeit, és még egy kis petting, a másik húzása is belefér, mielőtt egyből az ágyban kötnénk ki. „Régebben más véleményen voltam, de a tapasztalataim azt mutatják, jobb, ha egy kicsit cicázol a másikkal, sokkal jobban fog esni úgy az első csók is” - vélekedett a 33 éves Diána, aki szerint más tészta az, ha egy régi ismerős hívja a nőt randira és úgy esnek egymásnak, vadidegen emberrel neccesnek érzi a dolgot.

Mellette:

Egyből kiderül a szexuális összhang

Egészséges felnőtt szeret szexelni, és ha mindketten akarják, miért is ne lehetne az első randin? Sokak szerint ez ráadásul hasznos is, mivel rögtön az elején kiderül, ha valamelyik fél mondjuk perverz/szadista, vagy ha csak simán nem működik együtt a kémia, a méretpontatlanság, vagy a különböző fokú szocializáltság miatt.

Ön szerint?

„Én régóta mondom, hogy ezzel kéne kezdeni minden kapcsolatot. Minek futni a felesleges, terhes köröket, ha úgysem vezet sehová a dolog. Mert nem vezet, ha nem jó a közös szex” – érvelt a 38 éves Milán.

Nem kell a megjátszás

Ha pedig kölcsönös a mindent elsöprő szexuális vágy, álszent dolog lenne az önmegtartóztatás csak amiatt, hogy a másiknak bebizonyítsuk, nem vagyunk könnyen megkaphatóak. A kielégületlen vágy ráadásul utána álmatlan éjszakát is okozhat, különböző „Mi lett volna, ha”-jellegű gondolatokkal.

„Minek megjátszani magunkat, ha a másik is ugyanazt akarja? Minek az elutasítás, ha valójában ugyanarra vágyunk?” – fogalmazott a 27 éves Gabriella.

Hozzászólna?

Hülyeségnek tartja a problémázást? Esetleg volt már hasonló helyzetben és elég rosszak a tapasztalatai? Ön szerint tényleg könnyűvérű egy nő, ha az első randin szexel? Kommentelni nem lehet, de ha van véleménye a témával kapcsolatban, írjon a Randiblog email-címére!