Megvan az ön facebookos ismerősei között is az a pár, akik rendületlenül töltik fel a szentimentális hangulatú közös képeket, idézeteket a boldog párkapcsolatról? Akik házassági fogadalomhoz hasonló mondológokat gyártanak az új év első napjára? És akikről egyébként az ismerőseik fele tudja, hogy a férfinak hónapok óta szeretője van, mert a nő nem engedi magához?

Az ilyen kapcsolatokat hívja a köznyelv kirakatkapcsolatnak/kirakatházasságnak. Amikor a pár, vagy a párnak az egyik tagja nem veszi vagy nem akarja észrevenni a felmerülő problémákat és a külvilág felé minden mozzanatával azt próbálja kétségbeesetetten közvetíteni, hogy náluk minden rendben van.

A közösségi oldalak megjelenésével ez már jóval könnyebben megy, mint korábban, amikor a látszat elhintéséhez meg kellett jelenni nyilvános helyeken: átcsókolózni egy falunapi ünnepséget, fényképeket cipelni egy szülinapi összejövetelre. Ám a pletyka is jobban terjed már, mint korábban, így akik belül sírnak, kívülről pedig műmosollyal etetik a közönséget, jobb, ha tisztában vannak azzal: sokkal többen tudnak a családi titkokról, mint azt ők hiszik, ezáltal pedig minden szép pillanat posztolása hiteltelenné, mi több, kínossá válik. Olvasóink segítségével röviden vázoljuk, miről is van szó. Ha önnek is van hasonló története, ne habozzon, írja meg nekünk a Randiblog email-címére!

 

A 34 éves Angéla egyedülálló nőként naponta többször is szembesül a kirakatkapcsolatnak nevezett jelenséggel. Olvasónkat korosztályából kifolyólag javarészt nős, családos férfiak támadják be, a tapasztalatai miatt pedig jó ideje el is ment a kedve a házasságtól. „Eleinte mint kívülálló szemlélhettem munkatársaim, ismerőseim családi életét a közösségi oldalon. Néha már idegesített is, hogy egyesek milyen jól elvannak. Családi fotók, idillikus pillanatok kerültek feltöltésre, születésnapok és új év alkalmával pedig az állapotfrissítések, hogy mennyire boldog és szerencsés emberek, mert ilyen feleségük/férjük van. Aztán egyszer csak azok a férfiak, akikről azt hittem, meghitt és kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, ezekkel párhuzamosan írogatni kezdtek nekem. Először a panasz jött, mennyire magányosak, majd egyértelműen a lényegre tértek és randizni, dugni invitáltak. Ha egy komoly, irigylésre méltó házasság arról szól, hogy a Facebookon azt mutatjuk, mennyire boldogok vagyunk, miközben a férj másik nőnek írogat, hát köszönöm, nem akarok irigylésre méltó kapcsolatot” – írta Angéla.

Ez annyira tipikus” – fűzte hozzá véleményét a 29 éves János. „Nem akarok általánosítani, de szerintem leginkább pont azok bizonygatják mindenhol, hogy mennyire szép és jó minden, akiknél gondok vannak. Van egy házaspár az ismerőseim között, évek óta nagy szarban vannak, a haverom mesélte, hogy volt, amikor egy évig se nyúlt az aszonyhoz, mert az nem hagyta. Ettől függetlenül Ágota folyamatosan közös romantikus képekkel bombázta a netet, amikhez aztán jöttek a barátnőktől a kommentek, hogy látszik rajtuk, mennyire boldogok. Sírva röhögtem a gép előtt ilyenkor, másrészt meg van ebben némi szánalmas dolog is.

A 33 éves Marcsinál előfordult, hogy szeretőjének a felesége pont akkor posztolt egy szentimentális írást, amikor a férfi épp az ágyában feküdt. „Az egész szürreális és nagyon kínos volt, akkor kezdtem el sajnálni az asszonyt. Nem igaz, hogy ezek a nők nem veszik észre, hogy nagy gondok vannak. Ha pedig tisztában vannak vele, miért írogatnak ki ilyeneket a nagyközönség számára, akik egyébként tudták, hogy mi dugunk? Aztán mondtam a szeretőmnek is, hogy ez így elég ciki, mire teljes meggyőződéssel közölte, neki csodálatos és boldog házassága van, imádja a feleségét, mi ebben a ciki. Miközben 10 perce sem telt el, hogy bennem volt a farka. Idióta.