Szakemberek szerint a jó választás egyik ismérve, hogy partnerünkkel szimpatizál a baráti társaságunk is, ami persze kölcsönös. Bár nem a haverok döntenek a választásunkban, ők objektíven látják a dolgokat, nem tartják vissza a véleményüket. De mi van abban az esetben, ha ez utóbbi nem vet túl jó fényt a pasinkra/csajunkra? Olvasóinkat kérdeztük arról, mennyire befolyásolja őket egy párkapcsolatban a haverok véleménye a partnerről. Ha pedig önnek is van története a témával kapcsolatban, írjon nekünk a Randiblog email-címére!

„Egészen addig nem is tudtam elképzelni, hogy bárki is befolyásolhatna a választásomban, míg egyszer negatív véleménnyel nem találtam magam szembe” – mesélte 26 éves olvasónk, Krisztián. „Mindaddig csak pozitívan lettek értékelve a csajaim, aztán, amikor Lillát bemutattam nekik, megtapasztalhattam, milyen az, amikor a haveroknak nem tetszik valaki. Próbálták amúgy elfogadni, de egy idő után ment a susmus, hogy mennyire nem vagyunk egymáshoz valóak, hogy a csaj 6 évvel idősebb, mint én, úgyhogy lassan gyereket is szeretne, de nekem még ott az egyetem, hogy látszik Lillán, hogy próbál uralkodni rajtam és madzagon rángatni, és hogy mennyi pofavágás és hiszti van abból, ha nem vele akarok programozni. Természetesen Lilla részéről is ment az elidegenítés, gyűlölte a haverokat, egy idő után nem is jött sehová, ahol ők ott voltak. Meg igazából már nekem se volt kedvem vinni. Sajnos egy kapcsolat nem csak abból áll, hogy otthon ülünk és hogy csak a másikkal vagyunk, úgyhogy pár hónap után ez a dolog Lillával ki is hűlt. Úgyhogy igen, én mondhatom azt, hogy számít a haverok véleménye, nekem szükségem van arra, hogy a barátnőmet elfogadják és ő is elfogadja a barátaimat, mert az életem részéhez tartoznak, és nem akarok két tűz között lenni.”

A 24 éves Boglárka azt mondja, ő mindig is fontosnak tartotta, hogy a barátnői is elismerjék a pasiját, úgyhogy még mielőtt összejött volna bárkivel is, kikérte a véleményüket. „Volt, aki tetszett, elküldtem a csajoknak a fotóját, aztán ha kicikizték, nem is foglalkoztam vele.

Önt befolyásolja a haverok véleménye?

De nekem nemcsak az ő véleményük fontos. Előfordult, hogy a neten belezúgtam egy fiúba, aztán amikor találkoztunk, kiderült, hogy egyáltalán nem olyan jóképű, mint a fotókon. Érzelmileg viszont már fullon voltam, úgyhogy összejártunk filmeket nézni és szexelni, de nem mozdultam volna ki vele a lakásból. A barátnőimnek be sem mutattam, szétoltottak volna miatta.”

„Az én haverjaim nem nagyon szólogattak be még a barátnőimmel kapcsolatban. Ez lehet azért, mert szimpatizáltak velük, de az is lehet, csak elfogadták a döntésem és kész. Szerintem nem szabad hagyni, hogy egy-egy kritika befolyásolja az embert ilyen téren. De az biztos, hogy rossz lehet hallani, ha csúnyának, butának vagy egy hárpiának mondják a csajodat” – vélekedett a 34 éves István.