Ugyan a félrelépésekkel foglalkozó posztjainkban mindig nagy hangúlyt kap, hogy szeretőnek lenni nem kiváltságos dolog, mindenki a saját hibájából tanul, vagy még abból sem, így amíg világ a világ, lesznek, akik nős férfiakat, férjezett nőket csábítanak el. Korábban már írtunk arról, hogyan kell ezt okosan csinálni, most pedig kitérünk arra is, mit tegyen egy féltékenységtől elvakult szerető partnere férjével/feleségével szemben. Röviden: semmit, de azért ezt bővebben is kifejtjük. Ha van ezen a téren tapasztala, ossza meg velünk a  Randiblog email-címén!

Ne informálódjon a férj/feleség után

Ha nem ismeri szeretője párját, jobb, ha az úgy is marad. Felesleges és ártalmas dolog időt szánni arra, hogy napi szinten csekkolja a Facebookon, milyen képeket töltött fel Az a Másik, milyen jelek utalhatnak arra, hogy azok ketten mégis nagy boldogságban élnek. Sőt, megelőzve minden bajt, tiltsa is le, hogy ne tudjon egyszerűen, egy kattintással az adatlapjára kerülni.

Ne barátkozzon a férjjel/feleséggel

Ha a körülmények adottak (egy baráti társaság, közös munkahely, összejövetelek) és eddig nem barátkozott szeretője párjával, ezek után se tegye meg. Bár igaz a mondás, hogy mindig az érintett fél tudja meg utoljára, hogy megcsalták, ez a lépés feltűnő tud lenni, nem beszélve az esetleges elszólásokról, amik egy féltékeny szerető szájából nem is biztos, hogy véletlenül csúsznak ki. A baráti beszámoló egy kellemes családi eseményről is felkavaró tud lenni egy szerelmes szerető számára. Tartsa a távolságot, ne legyen túl bunkó, de ne is legyen túl mézes-mázos a másikhoz, ha összefutnak.

Ne pocskondiázza a férjet/feleséget

Szeretője nem véletlenül nem válik el ön miatt: a legtöbb félrelépő szereti állandó partnerét, csak egy kis izgalomra vágyik. Éppen ezért nem javasolt dolog rossz színben feltüntetni a férjet/feleséget, ne pocskondiázza, ne kiáltsa ki hülye picsának, ne rondázza le. Ha mindezeket mégis a partnere tenné meg, ne tegyen rá még egy lapáttal, sőt, állítsa le, ne ezzel teljen el a közösen eltöltött idő.

Ne árulja el szeretőjét a férjnek/feleségnek

Soha eszébe ne jusson féltékenységből vagy akár bosszúból levelet írni vagy felhívni szeretője (vagy volt szeretője) férjét/feleségét. Státuszát saját maga vállalta be, elégedjen is meg ennyivel, ne akarjon többet – úgysem lesz több, ha beköpi a partnerét. A nagy vallomást bízza szeretőjére, ha ő el akarja mondani a viszonyt, mondja el (lehetőleg az ön beleegyezésével), de hirtelen indulattól vezérelve ne szóljon bele kettőjük dolgába.