Nem kell csúnya összeveszés és bosszúhadjárat ahhoz, hogy a volt barátok/barátnők a másik agyára menjenek a szakítás után. A legtöbben észre sem veszik, hogy viselkedésükkel, megnyilvánulásukkal mennyire  idegesítővé tudnak válni a másik számára. Összegyűjtöttük a legáltalánosabb hibákat, ha önnek is van története, írja meg nekünk a Randiblog email-címére!

Folyamatos érdeklődés

Ha úgy beszélték meg, hogy egy ideig nem is keresik egymást, baromira idegesítő tud lenni már a szakítás után egy-két nappal küldött sms, email. Az üzenet akkor is átlátszó, ha csak szimpla érdeklődésről van szó, ebben az esetben pedig senki ne csodálkozzon azon, ha rideg, elutasító magatartással reagál a másik. „Eleinte türelmes voltam, minden levelére válaszoltam pár mondattal, ám az üzenetek egyre sűrűbben jöttek, mindennapossá váltak. Mintha nem fogta volna fel, hogy vége. Persze, mindig azt írta, már új életet kezdett, de minden alkalommal sütött az írásaiból a remény. Hogy egyszer még talán kibékülünk. Nagyon idegesítő volt, mert én már tényleg továbbléptem, nem tudtam és nem is akartam vele foglalkozni” – mesélte Vilmos, 26 éves olvasónk, aki végül a nyugodt szakítás után csúnya levélváltást követően tudta csak lerázni volt barátnőjét.

Folyamatos jelenlét

Sokan úgy próbálják fenntartani a lelki békéjük látszatát, hogy ragaszkodnak a volt párjukhoz, mint baráthoz, és észre sem veszik, hogy ez a másik számára nagyon zavaró is lehet. Ugyanoda járni szórakozni, vagy a Facebookon folyamatosan lájkolni az ex státuszát tolakodó és kínos, és a legtöbbször erre is muszáj felhívni a másik figyelmét. „Léna halálra tudott idegesíteni azzal, hogy a közösségi oldalon úgy tett, mintha mi se történt volna, mintha minden a legnagyobb rendben lett volna köztünk. Viccelődött, kacérkodott, mindenhol jelen volt, ami elűzte azokat a lányokat, akik próbáltak közelebb kerülni hozzám. Egy idő után letiltottam” – írta a 34 éves Márton.

Nosztalgia

Amivel még a világból is ki lehet kergetni az érzelmileg kihűlt felet, az a közös emlékek felemlegetése. A szakító fél szeretne minél előbb túllépni az egészen, emiatt pedig szürreálissá válik számára a nosztalgiázó ex viselkedése. „Volt pasim egy hónap után jelentkezett, és szinte minden mondata azzal kezdődött, hogy 'Ugye, emlékszel arra, amikor...', én meg csak ültem az emailem előtt és döbbentem pislogtam. Nagyon felhúztam magam az egészen, nem értettem, miért jöttek elő belőle ezek, és hogy miért kellett velem megosztania” – mesélte a 23 éves Emőke.

Baráti körhöz való ragaszkodás

A másik kínos szituáció, ha az ex a szakítás után feltűnően, tíz körömmel ragaszkodik ahhoz a baráti társasághoz, amibe egyébként annak idején a volt párja vitte be. „Számomra tök egyértelműnek tűnt, hogy a gyerekkori haverjaim az én haverjaim, és bár Tamarával együtt jártunk velük szórakozni, a szakításkor annak annyi. De Tamara számára ez nem volt egyértelmű, folyamatosan jelen akart lenni minden születésnapi összejövetelen, tapadt a haverokra, nem akart kiesni a társaságból. Én viszont nem mentem oda, ahová ő is ment, úgyhogy a haverok egy idő után meg is mondták neki, hogy bocs, a dolog eléggé gáz, álljon le” – számolt be a 32 éves Ernő.