Bár kicsit értelmetlenné váltak a lánybúcsúk az elmúlt években (hiszen a menyasszonyok sokszor hónapokig, akár évekig együtt élnek leendő férjükkel a házasságot megelőzően), alapvetően nincs velük gond – persze, intsen búcsút az ara a lányságának, meg tegyen fogadalmakat, hogy márpedig innentől akkor nem fog rágyújtani. Na de lánybúcsú és lánybúcsú között óriási különbség van: összeszedtünk pár dolgot, hogy mire érdemes odafigyelnie, ha nem akarja elcseszni az eseményt.

A szakosodott partiboltok dugig vannak farok alakú szívószállal és egyéb hasonló kellékkel (és persze ne feledkezzünk meg a pénisz alakú tortáról sem), amik elsőre viccesnek tűnnek – de higgye el, a látszat megtévesztő. Ne lepődjön meg, ha kellemetlenül érzi magát, amikor a felnőtt társaság tagjai viháncolva, óvatosan a szájukba illesztik a szívószálat, és felmerül önben két kérdés, hogy a) akik körbeveszik, hány évesek, b) vajon ők mindannyian keszytűben és zsebkendővel fogják-e meg az igazit.

Egyre többen hagyják ki a chippendale-eket a lánybúcsúkról, amiből az következik, hogy felfogták, a vetkőző pasitól csak kellemetlenül érzi magát a menyasszony. Ami tulajdonképpen érthető is, mert hát elvileg épp most készül férjhez menni élete pasijához, semmi szüksége arra, hogy a melléhez dugdossa a farkát egy kétajtós szekrény. És arra sem, hogy a barátnői kiröhögjék, amiért kínosan érzi magát a helyzettől. Ha Budapest belvárosában luxuslimuzint lát éjszaka, aminek tetőablakából nők integetnek és közben visítanak, biztosra veheti, hogy egy lánybúcsú (vagy ballagás, esetleg eljegyzés) szemtanúja. A luxuslimuzin pont olyan elcsépelt közhely, mint a chippendale vagy a farok alakú torta.

rózsazsín, vicces feliratú egyenpólót a legtöbb barátnő kötelezőnek gondolja, holott a figyelemnek nem rájuk, hanem a menyasszonyra kellene irányulnia. Így aztán szerencsésebb, ha a bármilyen színű egyenpóló helyett egy jóval visszafogottabb egyenvalamit választ, mondjuk kitűzőt vagy szalagot. Lehet bármilyen jókedvű, hangulatos a lánybúcsú, a fejhangú visítástól, sikoltozástól feláll a szőr az ember hátán. Örüljünk a másiknak meg a boldogságának, de ne hasítsuk szét a fejét visongással, és ne hozzuk kellemetlen helyzetbe a járókelők vagy egy szórakozóhely közönsége előtt ugyanezzel.

Ön szerint?

Feszengett már ön is rosszul sikerült lánybúcsún? Épp ellenkezőleg, az öné tökéletes volt, és mindenki jól érezte magát? Ha van kedve, mesélje el nekünk élményeit, írjon a Randiblog email-címére!