A celebeket a riporterek minden lehetséges témáról meg szokták kérdezni az interjúk során, ezért néha előfordul, hogy párkapcsolati tanácsadásba megy át egy-egy beszélgetés. Legutóbb Jon Hamm mondta meg a tutit a Mad Menből, most pedig a brit Stella magazin újságírója terelte errefelé az X-aktákból ismert Gillian Andersonnal készített interjúját. És nem, nem a David Duchovnyval való, nemlétező kapcsolatról beszélt a színésznő, aki Scully ügynököt alakította anno a sorozatban, hanem a most fiatal lányoknak adott tanácsot szerelem vs karrier témában.

Anderson most 44 éves, lánya, Piper pedig 18. Azt mondja, reméli, nagykamasz lánya rájön majd, hogy az élet által kínált minden lehetőséget ki kell használnia, mielőtt elkezdi fiúzásra fecsérelni az idejét. „Arra bátorítom, hogy a nagy dolgokban a szívére hallgasson ahelyett, hogy fiúk után koslatna. Egyszerűen nevetséges, hogy az ilyesmire mennyi időt pazarolnak.”

Érdekes mellesleg, hogy Anderson ezt mondja, mert az ember nem gondolná, hogy ő úgy érzi, feláldozta volna karrierjét a szerelem oltárán: 24 évesen vált Dana Scully szerepével a világ egyik legismertebb, egyben legszexisebbnek tartott színésznőjévé. A jelek szerint most mégis úgy érzi, lemaradt valamiről karrierjét tekintve. „Az jut eszembe, hogy amikor annyi idős voltam, mint a lányom most, bár jobban szem előtt tartottam volna, hogy milyen szerencsés vagyok, és hogy mennyi lehetőségem van az életben. Jobban körül kellett volna néznem, hogy milyen utakon indulhattam volna tovább, több mindent kellett volna felfedeznem” – mondja magáról utólag Gillian Anderson, aki 9 évig játszott az X-aktákban, majd amikor annak 2002-ben vége lett, Los Angelesből továbbköltözött Londonba, ahol akkori barátja lakott. Mellesleg Los Angelesbe is egy férfi miatt költözött át New Yorkból 21 évesen, 3 évvel az X-akták kezdete előtt.

Úgy tűnik, a színésznő óva inti a lányát attól, hogy hamar komoly kapcsolatot kezdjen és huszonkevés évesen gyereket vállaljon. „A lányom most egy évre vakációra megy, és nagyon remélem, hogy rendesen körbeutazza és felfedezi a világot, de mindig az jut eszembe, hogy mi lesz, ha találkozik valakivel, aki valahol máshol lakik, és úgy dönt, hogy ő jobban szeretne együtt lenni ezzel az illetővel, és összeáll vele és gyerekeik lesznek.” Hát ilyen gondok nyomasztják jelenleg Gillian Andersont.