A Velvet Randiblogjához egyre több olyan levél érkezik, amikben az olvasók arra panaszkodnak, hogy volt partnerük egyik pillanatról a másikra felszívódik és arra sem veszik a fáradtságot, hogy személyesen szakítsanak. Ennek miértjét sokan nem értik, pedig vannak magyarázatok a jelenségre, nem is egy. Összeszedtük a legáltalánosabbakat. Ha a témával kapcsolatban megosztaná velünk saját vagy ismerősének történetét, írjon Randiblog email-címére!

1. Mert békülés/szex lenne a vége

A szakítás miértjét és körülményeit tekintve simán előfordulhat, hogy a kezdeményező fél nem biztos abban, hogy a másik könnyes szemeit látva és meggyőző érveit hallgatva nem csábul el ismét. Ezért inkább nem akar találkozni, nehogy megint egy ágyjelenet legyen a vége, aztán minden probléma kezdődik úgyis elölről megint. Itt azért megjegyeznénk, hogy a szakítás utáni szex egyáltalán nem azt jelenti, hogy a volt partner részéről vannak még bármiféle komolyabb érzelmek: leginkább a férfiakra jellemző, hogy ha erre van lehetőség, nem utasítják el a numerát, ők ezt elég könnyedén fel tudják dolgozni. Egy ilyen ágyjelenet miatt senki ne reménykedjen folytatásban.

2. Mert kínos lenne színt vallani

Vannak, akik azért kerülik a személyes szakítást, mert vaj van a fejükön, és a titok már vagy kitudódott, vagy félő, hogy a nagy beszélgetés alatt kibukik. Általában azok nem szeretnek ilyenkor találkozni, akiknek már mondjuk máris új kapcsolatuk van, vagy csak megcsalták a másikat.

3. Mert kínos lenne a másik viselkedése

Ismerve a partnert viszont az is előfordulhat, hogy az ő viselkedése miatt megy inkább az elbocsátó szép üzenet a chaten vagy emailben. Sok nő nem bírja abbahagyni a sírást, mások teljes mértékben kimerítik az önmegalázás fogalmát a könyörgésükkel, a férfiak esetében pedig sajnos előfordul, hogy testi erőszakot is alkalmaznak a meggyőzésre. Az érzelmi zsarolás meg az utcai nagyjelenet mindkét nemre jellemző. Nem csoda, ha ezt sokan meg akarják úszni.

4. Mert eddig is írásban beszélték meg a dolgokat

Akik addig is inkább a közösségi oldalakon vagy mailben, telefonon tartották a kapcsolatot a másikkal, azoknál evidens a személytelen szakítás is. Főleg, ha a randikérés vagy az első szerelmi vallomás is írásban történt.

5. Mert nem ér annyit a másik

Sok esetben a fenti okok a valódi okok, de bizony előfordul, hogy az elhagyott félnek lesz igaza, amikor azt mondja: „annyit sem értem neki, hogy személyesen szakítson velem.” Ám ennek is lehet több oka: egy-két hetes kapcsolat után tényleg nem mindig érzi az ember a helyzet komolyságát, és ha csak szexuális kapcsolatról volt szó, szintén nem várható el, hogy a hálószobai helyszínt egy alkalomra szakításra megfelelő helyre cseréljék.