Nők és férfiak egyaránt zseniális kifogásokkal tudnak előállni olykor, ha nem bírnak a vérükkel, és következmények nélkül akarnak félrelépni. A csajok, kihasználva a helyzetet, miszerint a pasik buknak a leszbikus jelenetekre, előszeretettel hangoztatják például, hogy egy másik nővel történő szex nem minősül megcsalásnak egy heteró kapcsolatban. Ennek sok férfi be is dől, aztán meg pislognak nagyokat, amikor kiderül, hogy a partnerük ezt a dolgot nem úgy gondolta, hogy a pasi majd nézheti őket tátott szájjal, esetleg be is szállhat a buliba. Olvasóinkat kérdeztük, mi a véleményük erről, de ön is hozzászólhat a témához, írjon a Randiblog címére!

"Szerintem teljesen mindegy, milyen nemű az illető, nő vagy férfi" - írta Lili. "Szex egy másik emberrel, aki nem a párunk, az megcsalás. Más kérdés persze, hogy a másik megbocsátja, esetleg le van fektetve szabályként, hogy ezt el kell nézni. Ismerek olyan párt, ahol ez egyáltalán nem ügy, lévén, a nő köztudottan biszex, ezt már a kapcsolatuk elején tisztázták. Évi egy-két alkalommal hiányzik neki a punci, ilyenkor félrelép, a pasija meg úgy tesz, mintha mi se történt volna. De ha másik férfival tenné meg ezt, ki lenne tekerve a nyaka, az biztos. Nem nagyon értem, mert ugyanarról szól mindkét dolog: a szexről. Ugyanazok a hormonok szabadulnak fel, ugyanaz az ember elégül ki tőle: a párunk, akinek ezek szerint hiányzik valami, amit bennünk nem talál meg."

Ön szerint megcsalás egy hetero kapcsolatban a leszbikus szex?

"Ez elég hülye kifogás arra, hogy bűntudat nélkül léphessenek félre a nők. De meg kéne kérdezni őket, mit szólnának ahhoz, ha a pasijuk másik pasival dugna félre. Ha ez megtörténne, biztosan nagy balhé lenne. Pedig ugyanarról szól a dolog" - vélekedett Lóránt, míg egy másik olvasónk szerint a szituációtól függ az egész.

"Ha a hátam mögött csinálná egy másik nővel a csajom, az megcsalás lenne. De ha nézhetném őket, esetleg be is szállhatnék, akkor nem lenne probléma" - egyszerűsítette le a dolgot Milán, aki úgy gondolja, barátnője egy másik nőbe biztosan nem szeretne bele, míg egy férfi esetében ez előfordulhat - ezért nézné el a leszbikus félrelépést.