Az irodalomban meg a filmekben valahogy az a gyakoribb, hogy a menyasszonyok gondolják meg magukat és szöknek meg a házasságkötés elől az utolsó pillanatban. A Daily Mailben találtunk egy furcsa brit párt, ahol viszont éppen fordítva van. Náluk a menyasszony szeretne már végre megházasodni, de a férfi mindig az utolsó pillanatban lemondja az esküvőt – ezt eddig négyszer tette meg a hat éve tartó kapcsolat során. És ami szintén érdekes: bár az esküvő folyamatosan meghiúsul, a pár továbbra is együtt van.

A folyamatosan pórul járó menyasszony neve Susan Sangster, ő 42 éves, modellként dolgozik (vagyis sejthetően inkább csak dolgozott) és van egy tizenéves kisfia egy korábbi kapcsolatból. Szerelmét Frank Mughannek hívják, ő 66 éves és színész, de nem különösebben ismert, sztárnak nem számít, nem is gazdag, drámát oktat fiatal színészpalántáknak.

Hat évvel ezelőtt évvel ezelőtt egy Chiswick város könyvtárában ismerkedtek össze. Sansgster éppen frissen vált el gyermeke apjától, de a 24 évnyi korkülönbség ellenére bejött neki az idősödő színész, és járni kezdtek. Egy év után Mughan meglepte szerelmét egy jegygyűrűvel, azaz az eljegyzést még ő kezdeményezte. De ezek után folyamatosan a menyasszonynál maradt a labda.

Sangster egy évvel a megismerkedés után már meg is szervezte az esküvőt. Lefoglalta a helyszínt, megvoltak a meghívók, megvolt a ruha. A lakodalom 2008 augusztusára volt betervezve, és a menyasszony éppen a borítékokat címezgette, hogy szétküldje a meghívókat, amikor vőlegénye azt javasolta, hogy ne házasodjanak össze mégse. Arra hivatkozott, hogy úgy érzi, egy évnyi kapcsolat után ez még túl korai lenne, de azt javasolta, hogy a bulit azért tartsák meg, csak ne lakodalomként, hanem eljegyzési partiként.

A menyasszony persze sírva mesélte édesanyjának, hogy mi történt, de végülis megbékélt a helyzettel, annak ellenére úgy érezte, erre a férfira érdemes várnia, hogy Mughan még hatvan fölött is az anyjával lakott együtt. Megvolt a buli, és az azt követő négy és fél évben további három alkalommal kezdtek bele az esküvőszervezésbe, de a vőlegény a folyamatot mindháromszor megakasztotta, mindig másra hivatkozva.

Volt, hogy arra hivatkozott, hogy megbetegedett idős édesanyja, volt, hogy úgy érezte, anyagilag éppen nem engedhetik meg maguknak az esküvőrendezést, de volt, hogy azt javasolta, inkább várják meg valamelyikük születésnapját a lakodalommal. Sőt, az is eszébe jutott, hogy milyen szép gesztus lenne, ha ő sokat betegeskedő édesanyja születésnapján nősülne meg. A vőlegény minden alkalommal azzal is előjött, hogy nem szeretne egy drága, nagy esküvőt, de úgy tűnik, menyasszonya ehhez ragaszkodik. Még abban is megállapodtak egyszer, hogy jelentkeznek a BBC egy esküvős realityjébe (ennél kevésbé szörnyűbe), de Mughan végül ezt is elszabotálta, mert ígérete ellenére nem adta be a jelentkezést. Mellesleg az egyik potenciális lagzinak az is keresztbe tett, hogy Sangster teherbe esett. Mughannel közös kisfiuk 2009 júniusában született meg.

Sangster most azt nyilatkozta, hogy tudja, hogy elég átlátszó kifogások ezek, de Mughan olyan jó színész, hogy ezeket is olyan meggyőzőerővel tudja elővezetni, hogy egyszerűen képtelenség neki ellent mondani. „A szívem egyik sarka Franké. Mindennek ellenére azt mondja, hogy szeret engem, és egy napon össze is fogunk házasodni” – nyilatkozta a menyasszony, akinek már négyszer mondott nemet a vőlegénye. Az mindenesetre világos, hogy Sangster most már tényleg dűlőre szeretné vinni a dolgot, mert bár nem szakított Mughannel, de külön költözött tőle, és azt mondja, nem hajlandó lefeküdni vele többet, amíg az esküvőben meg nem állapodnak.