Azt szokás mondani, hogy aki megházasodik, az elhízik, mert már nem kell vigyázni a vonalaira, többet ül otthon házastársával-gyerekeivel, elkényelmesedik, életmódot vált. Hát valami ilyesmi történt a mai posztban bemutatott amerikai házaspárral, Jason és Rachel Cornellier a nevük, és valószínűleg már akkor sem voltak kifejezetten vékonyak, amikor a gimnáziumban megismerkedtek egymással. Az iskolai szerelmet az ezredforduló környékén esküvő követte, de 2004-ben egy időre szétmentek, majd 2005-ben újra összejöttek, és pár évvel később ikreik születtek. És az egész közben csak egyre jobban híztak, a férj 163 kilósan volt a csúcson, felesége a 137 kilót is elérte, ami bőven több volt, mint amennyit a terhesség alatt nyomott. Állítólag olyan nehezükre esett már a mozgás, hogy nem bírtak gyerekeikkel foglalkozni, a feleség ekkor írt az ABC csatorna fogyós tévéműsorába.

Jason és Rachel Cornellier az első pár volt ebben az Extreme Makeover című műsorban, akik együtt vállalkoztak arra, hogy hagyják magukat átalakítani. Szerencsére a program nem akarta pár héten belül leszállítani a hepiendet, ezért Cornellier-éknek egy teljes évük volt arra, hogy megszabaduljanak súlyfeleslegüktől. Képösszeállításunkban negyedévenként lehet nyomon követni, hogyan haladtak a diétával. Illetve egészen pontosan nem csak diétával, hiszen azon kívül, hogy a műsor tanácsai szerint elkezdtek egészségesen étkezni (az első időkre be is költözött hozzájuk valaki, hogy ellenőrizze, hogy mikor és mennyit esznek), rendszeres edzéseken is részt kellett venniük.

És persze ha már tévéműsort csináltak a dologból, nem lehetett őket csak úgy felküldeni egy futószalagra, hogy akkor nyomjanak le öt kilométert, hanem extrém feladatokkal tették őket próbára, úgy, hogy a fogyasztókúra egy katonai kiképzőtáborra hasonlított. Az egy éves tréning olyan jól sikerült, hogy a férj örömében felvitte a feleséget New Yorkban az Empire State Building tetejére, és újra megkérte a kezét, hiszen hiába házasok már 13 éve, gyakorlatilag mind a ketten új emberek lettek. Ketten összesen kb. 140 kilót adtak le, a férj végre lement 100 kiló alá, a feleség pedig csak 63 kilót nyom.