Rengeteg olyan párt mutattunk már ebben a blogban, akiknél hűtlenség vagy eltérő szexuális étvágy okozott rengeteg gondot – a legtöbb esetben a dolog válással végződik. Craig és Michelle Perra esete egyrészt azért különleges, mert az ő házasságuk túlélte a félrelépéseket, másrészt pedig azért, mert a férfinak nem csak becsúszott egy-két kaland, nem csak úgy eljárkálgatott néha prostituáltakhoz, hanem saját bevallása szerint évekig szex- és pornófüggő volt. A feleségnek mégis sikerült rendbe hozni a házasságot, és most már tanácsadóként dolgoznak mindketten, hasonló helyzetben lévő pároknak segítenek.

A kaliforniai pár tagjai 42, illetve 38 évesek, 15 éve házasok, és van két gyerekük is (mondjuk arra kíváncsiak lennénk, ők mit szólnak ahhoz, hogy szüleik jelenleg az apuka szex- és pornófüggésével haknizzák végig a nemzetközi sajtót). Az 1998-as esküvő után pár hónappal Craig Perra azon kapta magát, hogy naponta többször néz pornót, sőt, sztriptízbárokba is eljár, természetesen mindezt titokban. A függőség általában egy egyirányú, és ráadásul lejtős utca, amin Perra több, mint egy évtizedig haladt, és 2011-ben már ott tartott, hogy hetente akár négyszer is járt prostituáltnál, és hatalmas összegeket hagyott a prostiknál, bárokban és pornóüzletekben. Rendszeresen lelépett otthonról egy-egy egyéjszakás kaland kedvéért.

A férj, akit nem mellesleg gyerekkorában szexuálisan molesztáltak, így emlékszik most vissza erre az időszakra: „sötét, ronda korszak volt. Megbántottam azokat, akiket szeretek, Michelle-t és a gyerekeket. Nem volt bennem szeretet se magam, se más iránt.” Amikor az egész helyzet végképp tarthatatlanná vált, a férj egyszer csak bevallott mindent a feleségének. Az asszony így nyilatkozik arról, hogy mi következett ezután: „éjszakánként órák hosszat sírtam, és azon tépelődtem, hogy miért nem vagyok elég jó a férjemnek. Tönkrementem bele, de láttam, hogy Craig mennyire küszködik, és segíteni akartam neki, már csak a gyerekek kedvéért is. Segítettem neki találni egy pszichoterapeutát, és lassanként újra megteremtettük a bizalmat egymás között. Hihetetlenül lassan ment, de mostanra visszajutottunk oda, ahol kezdetben voltunk.

Most, hogy ők ketten újra egymásra találtak, Perráék úgy érzik, akár másokon is tudnak segíteni azok után, amiken együtt keresztülmentek. Azt mondják, a világ minden tájáról felveszik velük a kapcsolatot olyan párok, akik szex- vagy pornófüggés miatt jutottak a szakítás küszöbére, de ők megmutatják nekik, hogy ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindennek vége. A férj is és a feleség is képesítést szerzett ehhez a munkához, és azt mondják, most, hogy túl vannak a nehézségeken és együtt dolgoznak, erősebb köztük a kapocs, mint korábban bármikor. A közös munka mellesleg a pornószínészeknek is abszolút bejött, ha ezt a posztunkat nem olvasta még, csak ajánlani tudjuk.