Csajozni nem egyszerű itthon sem, amint az a Balatonon készült, rejtett kamerás Velvet-tudósításból kiderült, de ugyanez Amerikára talán még inkább igaz. A fenti videót a Whatever nevű projektben részt vevők készítették, és már önmagában is frenetikusan vicces, de ha összevetjük alábbi párjával, még tanulságos is. A videón egy nagyjából átlagosnak mondható srác szólítja meg a szembe jövő, korban többé-kevésbé hozzá illő lányokat azzal, hogy lenne-e kedvük szexelni vele egyet. A kérdés persze roppant otromba, de maga a srác egyáltalán nem az  (a zokniját leszámítva): udvariasan és tisztelettudóan teszi fel a kérdést. Valószínűleg nem lőjük le a poént, ha eláruljuk, hogy az általa megkérdezett 100 lányból mind nemet mondott (egy meleg srác viszont igent).

Ezzel szemben az alábbi videón egy lány állít meg srácokat nagyjából ugyanilyen stílusban, ugyanezzel a kérdéssel. Ő ugyan nem megy el száz alanyig, csak 14 fiútól kér szexet, de közülük minden második igent mond. Amíg tehát a szexet kereső srácnak 100%-os elutasítási aránnyal kellett szembe néznie, addig a lány által megkérdezettek 50%-a igent mondott. A minta persze nem reprezentatív, de azért valószínűleg érdemes pár további következtetést is levonni.

Az igazán érdekesek a különböző reakciók: a hölgyek egy része egy nevetéssel elintézni, de a szexet kereső srácot volt, aki bunkónak bélyegezte annak ellenére, hogy ő próbálta a kérdést a lehető legtisztelettudóbban előadni. Egy másik lány kapásból egy pohár vizet öntött a srác arcába, sokan nem tudtak másra gondolni, mint hogy csakis egy viccről lehet szó.

Ami viszont az alsó videóban a legérdekesebb: egy férfit ugyan sokan kinevetnek, ha előadja, hogy szexelni szeretne, de ha ugyanezt egy nő mondja, van, aki automatikusan őrültnek, illetve kurvának nézi, és letartóztatással kezdik fenyegetni. Más férfi ugyan nem prostituáltnak nézi a lányt, és igent is mond a kérésére, de azért hozzáteszi, hogy nagyon reméli, hogy nem fogják most kirabolni. Ugyanez a srác volt az egyetlen, aki javasolta, hogy nem kéne-e előtte egy kicsit beszélgetni, de amikor a lány az azonnali szexhez ragaszkodott, a fiatalember minden további nélkül beleegyezett. Érdekes az is, hogy ha a lány több sráchoz megy oda egyszerre, a fiúk az egyik alkalommal mindketten igent mondanak, egy másik csoport azonban kő-papír-ollóval akarja eldönteni, ki mehet el a lánnyal.