Az amerikai romantikus filmek alapján nem is szerelmesek igazán azok, akiknek nincsen közös számuk. De vajon itthon mennyire trendi a párok közt ez a szokás? Olvasóink körében találtunk olyanokat, akik bevállalták a dolgot – az ő beszámolóik olvashatók alább. És hogy mitől közös szám egy közös szám? Mondjuk, mert az a dal ment, amikor először megcsókolták egymást. Vagy a szövege annyira jellemző volt a kapcsolatukra. Önöknek van közös számuk? Írja meg nekünk történetét a Randiblog email-címére!

"A férjemmel egy bánki nyaraláson jöttünk össze. Az összemelegedés napján épp Republic koncert volt a faluban, arra hívott el. A Szeretni valakit valamiért volt az a dal, ami alatt először megcsókolt. Ez mindkettőnk emlékezetében megmaradt, úgyhogy fél évvel később, amikor összeköltöztünk, és épp mentünk bevásárolni, ez a szám ment a rádióban, mindketten felkiáltottunk, hogy "A közös dalunk!". Pedig nem is beszéltük meg. Tudom, nyálas sztori" – írta egyik olvasónk, Édua.

Annát és barátját sokáig tiltották egymástól a lány szülei, Anna ugyanis még csak 14 volt, amikor megismerte a férfit, aki 10 évvel volt idősebb nála: "Ment a cirkusz rendesen, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy a szituációból adódva a közös számunk Császár Előd Tiltott szerelemje lett. A dal szó szerint rólunk szól, ha azt a két évet nem vesszük figyelembe (a számban a csaj 16 éves már). Egyébként azóta is együtt vagyunk, lassan már öt éve."

"Anno, mikor nekem még volt egy rossz kapcsolatom, és épp táncoltam a mostani párommal, a szövege miatt döntöttem úgy hirtelen felindulásból, hogy nem érdekel semmi, erre az estére összejövök ezzel a sráccal. Aztán azóta is tart" – írta az egyik fórumozó, akinek szintén egy Rebublic szám a közös dal pasijával.

Egy másik hozzászóló már három éve van együtt barátjával, de csak két év után lett közös számuk: "Zenéket mutogattunk egymásnak, aztán mindketten ugyanezt a számot akartuk megmutatni a másiknak. Így ez lett a mi számunk. Akkor megfogadtuk egymásnak hogy mi örökké együtt leszünk. Ugye milyen szép?" A Papa Roach Forever című daláról van szó.

"Nem volt még közös számom senkivel, de hazudnék, ha azt mondanám, nem volt rá igény a másik oldalról" – mesélte Ziza.

Önnek van közös száma párjával?

"Egy sráccal ismerkedtem épp, amikor zenéket hallgattunk nála, betette az "I Don't Wanna Miss a Thing" című dalt, majd mélyen a szemembe nézett, és azt mondta, ez alatt a szám alatt akar majd először mélyen belém hatolni és elélvezni, legyen ez a mi közös számunk. Annyira szürreális volt az egész, hogy nemhogy a dalból nem lett közös dal, de a közösülésből se lett semmi."