Egy tönkrement kapcsolat után a legtöbb ember egy ideig a háta közepére se kívánja a társaságot, hanem napokra kidől az ágyban és ki sem mozdul a lakásból. Nem a legtökéletesebb megoldás, de ha mégis így alakul, nem az exen kellene kattogni reggeltől estig, hanem valami figyelemelterelőt csinálni. Mondjuk filmeket nézni. Pár szabály viszont erre az esetre is adott: ne nézzünk nyálas, romantikus filmeket, se drámákat. Olyanokat meg pláne nem, amiket a volt barátunkkal/barátnőnkkel néztünk meg, tehát valamilyen emlék főződik hozzájuk.

Olvasóink most megmondják, mik a tuti filmek ilyen esetekre, de várjuk az önök javaslatait is a   Randiblog email-címére. Pár mondatban fűzze hozzá azt is, hogy miért pont azt a produkciót véli a legjobb szakítós filmnek!

Harcosok klubja

"Teljesen véletlenül néztem meg a filmet egy szakítás után. Kijött a film és pár napra rá hagyott ott a csajom. Hetekig ki se mozdultam, csak kattogott az agyam. Aztán betettem a Harcosok klubját és kész, kikapcsoltam teljesen. Szartam a csalódottságra, szartam a csajomra, teljesen megfogott a film mondanivalója. Még aznap elkezdtem írni egy blogot is, amiben Tyleréihez hasonló bölcsességeket nyomattam minden poszt után. Kiírtam magamból a dühömet, ez a film segített, ez adta meg a kezdő lökést a továbblépéshez" - írta egyik olvasónk, Olivér.

South Park

"Szerintem alap addig nézni ezt a sorozatot, míg csak vannak agysejtjeink" - írta Bence. "Full egyszerű animáció, mocskos duma, elmebeteg történetek - ez kell egy pasinak ahhoz, hogy eszébe se jusson a szerelem."

Amelie csodálatos élete

"Cuki kis film arról, hogyan lehet a környezetünket és ezáltal saját magunkat is boldogabbá tenni" - írta Marianna az Amelie csodálatos életéről. "Jó, egy kis romantika van benne, de legalább hepiend a vége és mindenki boldogan él, míg meg nem hal. Szerintem egyáltalán nem csöpögős, férfiak is megnézhetik, ha az exnőjük után sír a szájuk. Én közvetlenül azután néztem meg, hogy a barátom megcsalt, aztán másnap már új célokat találtam ki, amiket napról napra véghez is vittem, ahogyan a főszereplő. Így volt miért élnem."

Bosszú és újrakezdés

"Én ezt a filmet anno az HBO-n láttam és nagyon tetszett. Az egyik kedvenc szakítás utáni filmem. Témába vágó, nem nyálas-romantikus, vicces. Tetszik nagyon az a gondolat benne, hogy "A legjobb bosszú a boldog élet." Leginkább lányoknak ajánlom" - írta az egyik fórumozó.

Kaliforgia

"Szakítás után megnéztem az összes Kaliforgia epizódot sorra, ami csak eddig kijött. Két hét alatt végeztem ki" - írta Kornél. "Szex, pia, drog van benne bőven, romantika szerencsére kevésbé, így jó figyelemelterelő tud lenni olykor. Utána egy ideig én voltam Hank Moody, szerelmes voltam az exembe, de minden létező nőt megkúrtam, akit csak lehetett. Így elég könnyen el is múlt a nagy szerelem."