A véletlen úgy hozta, hogy egyszerre két olyan amerikai férfi került az ismeretlenségből a rivaldafénybe, akik egy-egy egészen bizarr módszerrel próbálnak barátnőt találni. Kettejük közül a fenti, Robert Darling a tragikusabb figura, az alábbi férfi viszont inkább nevetséges. Darlingban az az egyik legszánalmasabb, hogy elmondása szerint 12 éve keresi élete szerelmét New York-szerte ezzel a kétségbeesett módszerrel, de a jelek szerint 12 éve nem esik le a tantusz, hogy ha eddig sikertelen volt, esetleg valamin változtatni kéne. Az ő csodás ötlete az volt, hogy hirdetéssel keres nőt, de a hirdetést nem a netre teszi fel, hanem egy táblára írja rá, és a nyaka körül hordja, szendvicsember-szerűen. A poszt tetején látható fotóra kattintva egy egész sorozatot nézhet meg róla.

Robert Darling 58 éves, korábban a seregben szolgált, de most munkanélküli, és 12 éve rója New York utcáit ezzel a táblával a nyakában a szerelmet keresve. „Helló, barátaim! Egy gazdag hölgyet keresek, hogy elvehessem feleségül. A nevem Robert:

  • egyedülálló vagyok
  • sosem voltam nős
  • nincs gyerekem

Hívj hamar! Állj meg és ismerkedjünk meg!” – ez áll a Robert Darling nyakában hordott hirdetésen, kiegészítve a telefonszámával és email-címével. A fotózás kedvéért volt ugyan, aki megállt neki, de a tartós kapcsolat már negyven éve elkerüli ezt az embert, akinek a vezetékneve ráadásul azt jelenti, hogy Kedves. Darling New Jersey-ben él, de hetente kétszer beingázik New York belvárosába, és olyan forgalmas és/vagy elegáns helyeken mászkál, mint a Times Square és a Wall Street, hátha ráakad élete szerelme. Mindeddig hiába. Azt mondja egyébként, hogy hirdetett már a neten is, de nem jött be, pedig az Amerikában roppant népszerű Craigslist nevű oldalra tette fel hirdetését.

Mit ad Isten, a másik sztori pont egy Craigslist-felhasználóról szól, illetve az általa közzétett hirdetésről, ami annyira bizarr, hogy az emberben felmerül, hogy esetleg csak paródiáról van szó. Az eredeti társkereső közlemény a Craigslisten már nem elérhető, úgyhogy még szerencse, hogy a Jezebelen fent van gyakorlatilag az egész szöveg. Angolul tudóknak fölöttébb szórakoztató olvasmány tekintélyes terjedelme ellenére, de akiknek pont nincs egy üres félórájuk, azoknak alább összefoglaljuk a legjellemzőbb pontokat.

Szóval az egész hirdetés azzal kezdődik, hogy „KÉREM, OLVASSA VÉGIG A TELJES HIRDETÉST FIGYELMESEN A VÉGÉN TALÁLHATÓ GYIK/KOMMENTEK RÉSSZEL EGYÜTT, MIELŐTT KAPCSOLATBA LÉP VELEM. KÖSZÖNÖM.” Igen, ez a fiatalember egy Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK, angol betűszóval FAQ) ismertetőt állított össze saját magáról, illetve arról, hogy milyen nőt keres. A kérdések-válaszok részt azonban megelőzi két, szintén nagybetűs GARANCIA, amik közül az első arra szól, hogy a hirdető jó családi háttérrel rendelkezik és jobb, mint a többi facér férfi 99%-a, a második pedig arra, hogy az úr a jelentkező hölggyel nagyon jól fog bánni, olyan jól, hogy annál jobban senki nem bánna vele. Ez a második garancia azonban feltételes: csak az érdemli meg, hogy jól bánjanak vele, aki „arra méltó”, „megérdemli” és „viszonozza”. Az egészben a legmegdöbbentőbb, hogy a társkeresésben ennél a férfinál kb. annyi a romantika, mint egy SZJA-bevallásban.

Felsorolja, milyen hat dolgot kell tartalmaznia a hölgyek jelentkezésének (1. név 2. email-cím 3. lakóhely (város) 4. életkor 5. etnikum és 6. egy friss fotó (az utóbbi 3 hónapból), amin a hölgy jól látszik), valamint hozzáteszi, hogy 18 és 27 év közöttieket keres, de a 27 éven feletti jelentkezőknek a fenti hat dolgon kívül meg kell adniuk iskolázottsági és munkahelyi adataikat is. Természetesen az életkort minden jelentkezőnek igazolvánnyal kell bizonyítani. És még két fontos dolog: terhesek, gyerekkel rendelkezők ne jelentkezzenek, plusz a férfiakra panaszkodó hölgyeknek tudniuk kell, hogy bennük van a hiba, mert a problémát NEM a férfiak okozzák.

És akkor ezt követi a laza 28 pontos GYIK, válaszokkal együtt. Ez olyan témákat érint, mint hogy a tetoválás-piercing nem számít, távkapcsolat viszont szóba sem jöhet, és attól még, hogy néhányan ezt hihetik, a hirdető egyáltalán nem egy arrogáns, agresszív seggfej.