Sok fiatalnak traumatikus élmény szeptember elején, hogy újra iskolába kell menni, de idén nyár végén volt két diák Amerikában, akik különösen zokon vették a tanév kezdetét. A 13 éves Jayden Thomas és 14 éves barátja, Braxton Wood ugyanis egy szerelmespárt alkotnak, de úgy volt, hogy külön iskolában kell folytatniuk tanulmányaikat. Erre fogták és megszöktek együtt – most, két hét után kerültek csak elő. Egy SUV-ban laktak két hétig, a sztorit a Daily Mail oldalán találtuk, és rögtön az jutott eszünkbe, hogy önnek biztos tetszeni fog. Az alábbi videó még akkor készült, amikor keresték a fiatalokat, persze rögtön a XXI. század Rómeó és Júliájának kiáltották ki őket. Azóta már tudjuk, hogy szerencsére nem kettős öngyilkosság lett a vége, mint Shakespeare-nél.

Augusztus 26-án volt, hogy a Chicagóban élő Braxton Wood édesanyja azt tapasztalta, hogy két dolog tűnt el egyszerre: a SUV-ja és a kisfia. A rendőrség viszonylag hamar össze tudta rakni a képet, amikor kiderült, hogy a barátnő, Jayden Thomas is eltűnt: egyértelmű volt, hogy a fiatalok együtt léptek le. Már csak azt kellett kideríteni, hogy hol vannak, de ez nem ment túl simán: majdnem két hét telt el, mire valaki meglátta a fiatalokat, és értesítette a rendőröket.

A két szerelmes tizenéves mindössze 82 dollárt vitt magával az autón kívül. Ez kb. 18 000 Ft-nak felel meg, de ez Amerikában annyira kevésnek számít, hogy a rendőrség most azt vizsgálja, hogyan tudtak ennyiből két hétig ketten megélni. A fiatalok azt mondják, a Starbucksba jártak, és ez mondjuk tényleg gyanús, mert ott legfeljebb 15 kávéra elég ez az összeg. Esetleg volt náluk néhány vagyontárgy is, amit megpróbálhattak eladni, erről hiteles adatok egyelőre nincsenek.

Egy biztos: a szülőktől elkötött kocsival addig mentek, amíg tartott a benzin, ekkor egy tóparton leparkoltak, és hamarosan az akkumulátort is lemerítették, de az autót továbbra is lakásnak használták, amíg rájuk nem találtak. Meglepő mellesleg az is, hogy a srác egyáltalán el tudott odáig vezetni, tekintettel arra, hogy koránál fogva még nincs jogosítványa.

Mondani sem kell, a négy szülő nem igazán támogatja ezt a kapcsolatot, főleg ezek után nem. Illetve, ha úgy vesszük, pont ez a baj, hogy az összes érdekelt szülő kezdettől fogva úgy vélekedett, hogy a két fiatal kapcsolata „túl komoly”. Ez alatt azt értették, hogy a két fiatal gyakorlatilag megszakította a kapcsolatot minden barátjával, és az összes szabadidejüket együtt, csak kettesben töltötték.

A szerelem a szökéskor, azaz augusztus végén már hat hónapja tartott, és a lány édesanyja kerek perec meg is mondta, hogy nem engedi tovább ezt a kapcsolatot, azt mondta, megpróbálta lerángatni a rózsaszín fellegekben járó lányát a földre. Erre Jayden Thomas elszökött otthonról. „Nagyon szeretlek, maradj továbbra is boldog és szép” – ezt írta a kislány a fürdőszobatükörre rúzzsal édesanyjának, mielőtt lelépett. Ezen a nyáron nem ő volt az első lány, aki ráhozta a szülőkre a szívbajt egy ilyen romantikus húzással, korábban egy brit tizenéves lépett le egy török sráccal, akkor azt hitték, hogy emberrablásról van szó.