Egyre több csalódás éri a társkeresőket a netes ismerkedéssel kapcsolatban, a gond ugyanis az, hogy nem mindenki olyan, mint amilyennek leírja/mutatja magát. Persze ez a való életben is gyakran megesik egy kapcsolat kialakulásakor, amikor ismeretlennel randizunk, a félelmekre pedig rátesz egy lapáttal az is, hogy sok nő tart az erőszakoskodó férfiaktól.

Mostanában sokan tanácsolják azt, hogy hagyjuk a vadidegenekkel való ismerkedést, és próbáljunk meg inkább olyannal randizni, aki valamilyen szinten leinformálható: például a haver egyik haverja, vagy a haver haverjának az öccse, esetleg a szomszéd zöldséges néni ismeri valahonnan. Persze vannak, akik nem hisznek ebben a dologban, mivel belterjesnek vélik az ismeretségi kört.

Két olvasónk szólalt a témában, mindketten más-más állásponton vannak, és valahol mindkettőjüknek igaza van. Ha ön is megosztaná véleményét velünk, írjon a Randiblog email-címére!

Én tartom magamat ahhoz, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar, úgyhogy teljes a bizalmatlanságom az idegenekkel szemben” – magyarázta a 25 éves Marianna. „Korábban az internetes társkeresőn is értek kellemetlen meglepetések ezzel kapcsolatban, így jó ideje nem randizom olyannal, akivel nincsen közös ismerősöm. Általában házibulikban ismerkedem, vagy haveri kirándulások, utazások alkalmával, amikor ez is, az is hoz magával valakit, a végére mindig vannak olyanok, akikkel még nem futottam össze. Ha valaki tetszik, érdeklődöm felőle, és visszatartó erő tud lenni, ha az ismerősök óvnak attól a kapcsolattól. Ha viszont azt mondják, egy cuki srácról van szó, szabad a pálya. Az egésznek annyi a hátulütője, hogy ha nem jönnek össze a dolgok és egyik virágról szállunk a másikra, egy idő után belterjes lesz az egész. És hát elég ciki úgy lenni egy társaságban, hogy a szőke hajú is megvolt, az alacsony is, meg a szakállas is.

Vadidegennel vagy ismerős ismerősével randizik inkább?

A 23 éves Barbara viszont inkább az ismeretlenekkel való randizásban hisz, mivel az kevésbé zajlik nyilvánosan. „Utóbbi esetben hajlamos mindenki beleszólni a dolgokba, ha meg véget ér a kapcsolat, akár két részre is szakadhat a társaság, mert valaki mindig áll valaki pártján. Ma már szerintem könnyű dolog leinformálni egy ismeretlent is, a Facebook elég sok mindent elárul az illetőről. De ha meg nem, ennyi izgalom kell az életben, elég családias lenne úgy a hangulat, ha mindenki csak a barátok barátaival jönne össze."