A mai posztban egy egészen különleges, kaliforniai exházaspárt mutatunk be önöknek a CBS riportjának köszönhetően. A fenti videón látható két nő valaha egy átlagos házaspárt alkotott, gyerekük is van, de 20 év elteltével mindketten rádöbbentek, hogy nem vonzódnak egymáshoz. Két évtizedes együttélés után ez sokakkal megtörténik, de Kaufmanék esetében azért jóval többről van szó, mint a szerelem kihűléséről. A feleség, Cat Kaufman ugyanis azt jelentette be egykori férjének, David Kaufmannak, hogy úgy érzi, igazából a nőkhöz vonzódik. Azt hitte, férjét sokkolni fogja a hír, de végül a férj volt az, aki a nagyobb bombát robbantotta.

A férj mindig is érezte, hogy ő más, mint a többiek, sokat vívódott, öngyilkossági kísérletei is voltak, de végülis győzött a külső nyomás: David nem akart kilógni a sorból, megnősült, lett két gyereke. A házasság azonban nem működött, válás lett a dologból. David ekkor találkozott Cattel, és nem sokkal később megkötötte második házasságát, megszületett harmadik gyereke. Lassanként azonban ez a kapcsolat is átalakult, nyilván szexmentessé is vált, de a radiológusként dolgozó David és Cat nem vesztek össze, továbbra is jóban voltak. Egy idő után Cat úgy érezte, rájött, miért nem illenek ők egymáshoz, és bejelentette férjének, hogy ő igazából leszbikus. Erre David azt mondta, hogy igen, ő pedig meleg – „hát ez elég sokkoló volt mindkettőnknek”, emlékszik most vissza a feleség. De ez még nem volt minden.

David lassanként rájött, hogy nem azért vonzódik a férfiakhoz, mert meleg, hanem mert belül mindig is nőnek érezte magát, férfitestbe született nőnek. Hamarosan rájött, hogy nem homoszexuális, hanem transznemű, és most már nőként éli az életét, Danielle, azaz Dani Kaufman név alatt. Bár Cat és Dani továbbra is barátnők maradtak, a házasság közöttük nyilván nem volt tovább fenntartható. Négy évvel ezelőtt volt, hogy David végre beismerte magának, hogy belül igazából ő mindig is nő volt, és egy évvel ezelőtt kezdte meg az átalakulást. „Annyira jól esett, hogy végre saját magam lehetek. Olyan jó érzés volt nővé válni, Danielle-lé válni” – mondja most erről az időszakról. Az egykori férj és feleség a közös coming out után külön költözött, de nem szakították meg egymással a kapcsolatot, a mai napig egymástól pár percnyire laknak.