A féltékeny olasz szerető legendás alakját sok film meg regény próbálja romantikusnak és/vagy viccesnek beállítani, de persze a valóságban egyikről sincs szó. A Catania Today adott hírt egy 50 éves szicíliairól, akit az újság első híradásakor még csak a monogramjával emlegettek, de azóta a teljes neve nyilvánosságra került: Marco Orto Ricciarinak hívják, 50 éves, és ő is egy tipikus féltékeny olasz szerető.

Arról nem szól a fáma, hogy miért szakítottak a barátnőjével, de nyilván a nő dobta ki a férfit, aki állítólag már korábban is elviselhetetlenül viselkedett. Ricciari ezen a hétvégén követte az exét egy bárba, ahol a nő egy nagyobb társaságban tartózkodott. Onnan valahogy kicsalta, és arra kényszerítette, hogy elmenjen vele egy táncos szórakozóhelyre. És az igazi rémálom még csak ekkor következett. A nyilván remek hangulatban átmulatott szombat éjszaka után a férfi ugyanis felvitte a nőt a lakására, és ott egy kést a nyakához tartva azt követelte tőle, hogy adja át neki a mobilját, és adja meg a Facebook-jelszavát.

A híradások szerint erre ugyan nem került sor, tehát a hölgy valószínűleg nem került azért annyira szorult helyzetbe, mint a megwaterboardozott amerikai lány, de azért nem úszta meg sérülések nélkül: az orvosi látleletek szerint 15 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, mire a férfi vasárnap reggel elengedte. A telefon és a Facebook-hozzáférés nyilván arra kellett volna, hogy a férfi megtudja, hogy a nőnek volt-e kapcsolata más férfival, és őszintén szólva abból, hogy a nő akkor se adta oda a mobilját meg a jelszavát, amikor már órák óta késsel fenyegették, az következik, hogy volt. Az indulatos férfi valószínűleg még jobban feldühödött volna, ha meglátja exe levelezését, így talán jobb is, hogy így történt. Marco Orto Ricciari most letartóztatásban várja a sorsát.