Furcsa, hogy milyen véletlenszerűen tud működni az internet. A fenti videó már másfél éve ott csücsül a Vimeón, a hozzá kapcsolódó sztorit is rég megosztotta az egyik főszereplő, Larissa Murphy, a felvételen látható menyasszony. A hegycsúcson várakozó hógolyót azonban valamiért csak a napokban moccantotta meg valami, és az most hatalmas lavinát beindítva zúdul lefelé a völgybe, ahol ön lakik. Elnézést, azt akarjuk mondani, hogy ebből a megható esküvői kisfilmből valamiért csak most lett vírusvideó, de most aztán mindenki ezt osztogatja a Facebookon, mi a Daily Mailnél láttuk meg. Sokan állítólag többször is végignézik, annyira szépnek találják. Nem nehéz belátni, mennyire igazuk van.

Szóval a történet ott kezdődik, hogy Ian és Larissa Murphy 2005-ben találkoztak össze, mindketten egyetemisták voltak Amerikában. Szerelem szövődött közöttük, és olyan hamar komolyra fordult a dolog, hogy már azt tervezgették, hogy ha elvégzik az egyetemet, összeházasodnak. Tíz hónapja jártak, amikor Larissa egy szeptember 30-i napon kapott egy telefonhívást, hogy Ian autóbalesetet szenvedett. Bekövetkezett az, ami legtöbbünk legrosszabb rémálma és legnagyobb félelme: a fiatalember ugyan nem halt meg, de súlyos agykárosodást szenvedett, kerekes székbe kényszerült, csöveken keresztül táplálták és kommunikációs képességét is elvesztette, azóta állandó ápolásra szorul.

És a legnagyobb sokk most jön.

A történet ugyanis innentől kezdve nem azzal folytatódik, hogy az alig húsz éves lány hogyan tette túl magát a tragédián, és hogyan kezdett nagy nehezen új életet. Hanem azzal, hogy Larissa ekkor úgy döntött, hogy nem kezd új életet mással, hanem folytatja a régit, és odaköltözik barátja szüleihez, kiveszi a részét Ian ápolásából. Az önfeláldozó szeretetnek lassan meglett az eredménye: Ian már tud enni, sőt, kommunikálni is, igaz, az artikuláció roppant nehezen megy neki, ami mutatja, milyen súlyosan sérült a balesetben a beszédközpontja is.

Mindenesetre ha már tud kommunikálni, akkor már meg is tud nősülni – a témát Ian édesapja vetette fel, aki akkoriban rákos beteg volt. Megszervezték az esküvőt, de sajnos nem elég gyorsan: addigra az édesapa már meghalt. Mivel Ian gondnokság alatt áll, bírói engedélyre volt szüksége ahhoz, hogy megnősülhessen, de a bíróság gond nélkül megadta az engedélyt. A hatósági indoklás a következő mondattal kezdődött: „ti ketten példát mutattok arról, hogy igazából mit jelent a szeretet”.

Az ön reakciója?

Bizony, a videón látható felvételek magukért beszélnek, rengeteg szeretet van ebben a fiatal párban egymás iránt, még akkor is, ha Ian sokkal nehezebben tudja kimutatni. És aki valaki azt gondolná, hogy Larissa őrültséget csinál, hogy feláldozza az életét egy srácért, akivel csak 10 hónapig jártak, az azért olvassa még el a következő pár sort is, ami megmutatja, hogy a fiatalasszony egyáltalán nem csinál úgy, mintha egy diadalmenet lenne az élete, és pontosan tisztában van azzal, hogy mit vállalt magára. „Bár a házasságot választottuk, azért ez egy szomorú döntés volt. A mi húszas éveinkben állandó lakos volt a szomorúság. Olyan, mintha a világon mindenki más ebben az életkorban szórakozná ki magát. Mi viszont ebben az életkorban csak azt néztük végig, hogyan törik darabokra Ian jövője az autóbalesetben…

De közben Larissa azt mondja, hogy Ian az alatt a tíz hónap alatt a legfontosabb személlyé vált az életében, ezért komolyan fel se merült, hogy otthagyja a baleset után, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Most mind a ketten 27 évesek, Pennsylvaniában élnek, Larissa egy bankban dolgozik, és itt blogol. Történetüket egy keresztény oldalon osztották meg először, és a lényeget Larissa tényleg röviden össze tudta foglalni: „az egész olyan nagyon egyszerű: szeretjük egymást.

A fenti posztot kommentelheti is Facebook oldalunkon!

Kövessen minket a Facebookon is!