7 ok, amiért a Facebook kinyírja a szerelmet

2013.12.26. 14:43

Akár állandó konfliktust is okozhat a Facebook azok számára, akik a közösségi oldalon töltik idejük jó részét és napközben ott kommunikálnak egymással. Vannak olyan párok is, akik azért szakítottak, mert a férfi nem volt hajlandó megváltoztatni a családi állapotát „egyedülálló”-ról „kapcsolatban”-ra, és nem töltött fel közös fotókat kettőjükről. Egy gyors, nem reprezentatív felmérést végeztem ismerőseim körében, az általuk adott válaszokból pedig összeszedtem, milyen buktatói vannak a közösségi oldalnak egy kapcsolaton belül.

  • Ha az első csók után már alig várjuk, hogy hazaérve megváltoztathassuk végre a családi állapotunkat „egyedülálló”-ról „kapcsolatban”-ra, az eléggé riasztóan tud hatni a másik számára. De konfliktust okozhat az is, ha valaki túl későn jelzi a profilján, hogy már egy ideje van valakije. A csere teljes elmulasztása meg aztán pláne bántó tud lenni, partnerünk úgy érezheti, nem vesszük komolyan sem őt, sem a párkapcsolatot.
  • Sértődésre adhat okot az is, ha partnerünk állapotfrissítéseit ritkán vagy egyáltalán nem lájkoljuk, nem kommenteljük. De az sem kifizetődő, ha minden egyes posztjára reagálunk, mert akkor meg azt hiheti, hogy folyamatosan a falán lógunk, ellenőrizzük, figyeljük őt.
  • Szürreálisan hangzik, de vannak olyanok, akik rövid ismeretség után elkezdik feltérképezni újdonsült párjuk baráti körét és családját, és sorra bejelölgetik őket anélkül, hogy a személyes találkozó megtörtént volna.
  • „Írtam neki, jelezte a Facebook, hogy látta, de mégsem válaszol. Miért?!” – ez a gondolatmenet sokak számára ismerős lehet, az egyik legnagyobb konfliktusforrás. Beindul a teóriagyártás, féltékenykedés és bizonytalanság, hogy a másiknak már nem vagyunk annyira fontosak, mint korábban, amikor válaszolt. Mit csinálhat, kivel lehet, hogy nem ír vissza azonnal? Miközben ezer és ezer más, teljesen természetes oka is lehet annak, hogy párunk nem reagál rögtön.
  • Kevesebb lesz a személyes beszélgetés, elmaradnak az esti összebújós élménymegosztások, hiszen a Facebookon már úgyis megbeszélték a napi történések javát.
  • Otthoni konfliktus sem kell ahhoz, hogy a figyelem középpontjába kerüljön, hogy párunk mikor, kinek és miért kommentelget és lájkol, főleg, ha egy csinos nőről vagy férfiról van szó, és kiakadásra adhat okot az is, ha valamelyik félnél feltűnik az ex és ír valami vicceset egy kép alá.
  • Főleg a férfiakra jellemző, hogy lehetnek akármennyire szerelmesek, a többség igyekszik megóvni macsóságát, legalábbis a haverok előtt nem szeretne egy nyálgépnek vagy papucsnak tűnni. Pedig sok barátnő képes posztolni a legszentimentálisabb pillanatokat is, a közös fotókat pedig rózsaszínű keretben, csilli-villi szívecskékkel spékelve az üzenőfalra tölteni, míg a pasi sorra kapja a cukkoló beszólásokat ismerőseitől.

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.