A mai posztban bemutatott brit férfi, Joe Philpot 54 évesen jött össze egy 16 éves lánnyal. 38 év közöttük a korkülönbség, mégis összeházasodtak. Van, aki szerint ez gyakorlatilag pedofília, de láttunk már ilyet, sőt rosszabbat is, meg olyat is, ami már tényleg az. Ezt a mai sztorit azonban az a két mozzanat teszi lenyűgözővé, hogy egyrészt a férfi nem milliárdos, tehát a lány nem a pénzéért ment hozzá, másrészt hogy a románc nem a szokásos 2-3 évig tartott, hanem jóval tovább. Philpoték most 67, illetve 29 évesek, nemrég ünnepelték 13. házassági évfordulójukat és négy gyerekük van.

Joe Philpot vízvezetékszerelő egy Chigwell nevű településen él Essexben, és még az ezredforduló előtt vetett szemet unokaöccse iskolatársára, akinek segített megszerelni a biciklijét. Ezt a bizonyos iskolatársat Nicolának hívták, és akkor még 16. életévét sem töltötte be, de egyre-másra keresni kezdte az alkalmat, hogy elmehessen Joe Philpothoz, aki szép lassan bele is esett a lányba. Megvárta, amíg betölti a 16-ot, aztán szerelmet vallott neki, a lány pedig két héten belül hozzá költözött, holott nem túl meglepő módon mindkét oldalról szinte mindegyik családtag rosszallotta a kapcsolatot, hiszen a férfinak a gyerekei idősebbek voltak, mint új barátnője. Ennek ellenére hamarosan jött is az első gyerek, Felicity, aki most már 13 éves, a születés után nem sokkal a pár összeházasodott. Azóta született még két kisfiú (Thomas és Cody), majd hét év kihagyással egy kislány, Lily-Rose, aki még egy éves sincs. Na ez az, amire senki nem számított: hogy ezek ketten ilyen sokáig együtt fognak maradni.

Nicola Philpot így nyilatkozik a férjéről: „bár Joe több, mint kétszer annyi idős, mint én, tele van energiával. Attól még, hogy hiányzik 10 foga és kicsit sörhasa van, én szépnek látom.” Méginkább így volt ez megismerkedésükkor: „jófejnek tűnt és a kedvenc számaimat játszotta a ’60-as évekből, például a Bee Geest. Vele akartam lenni – nem tűnt furcsának, teljesen normálisnak tűnt.

Nicolával azóta egyáltalán nem áll szóba a családja, és Joe mellett is háromból csak az egyik gyereke tart ki a korábbi házasságából. A házaspár azt mondja, hogy most már csak nevetnek azon, hogy Joe-t folyton mindenki a gyerekek nagypapájának nézi, de persze az ilyen nagy korkülönbségnek van egy kevésbé vicces vetülete is. Nicola ezt mondja Joe-ról, illetve a koráról: „nagyon fiatalos a korához képest, és inkább nem gondolkozom azon, mit hoz majd a jövő. Egyik pillanatról a másikra élek, ugyanolyan szerelmes vagyok Joe-ba, mint az első napon, amikor találkoztam vele.” A házaspár egyik tagját se nagyon izgatja, hogy sokan helytelenítik a kapcsolatukat, azt mondják, ez a helytelenítők problémája, nem az övék, ők köszönik, ugyanolyan jól elvannak, mint a többi normális család.