Még csak kedd van, de már két magyar társkeresőtől is kaptunk sajtóközleményt a héten. Úgy gondoltuk, ebben a posztban egymás mellé tesszük őket. A maiban egy olyan férfiról van szó, aki egy szépségkirálynőt fogott ki a Twoo-n (Cserháti Tamarát), de előbb nézzük a tegnapi közleményt. Ez az UniverziTárstól érkezett, akik az első magyar, csak egyetemistáknak szóló társkeresőként mutatkoztak be. Innentől kezdve az ötlet világos: ez az oldal a felsőoktatásban résztvevőkre, azaz kb. a 18-25-ös korosztályra szakosodott.

Az UniverziTárs.hu-t pszichológusok hozták létre másfél év munkájával. Az új oldal egyik sajátossága, hogy a profil elkészítéskor nem csak azt lehet megadni, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára jár a regisztráló, hanem azt is, hogy melyik intézményekben és/vagy képzési területeken keres társat. Ennek nem csak az az értelme, hogy rögtön be lehet állítani, hogy elsősorban egy feszes fenekű csajt keresek a testnevelési egyetemről (bár állítólag a gyógytornászok és a tájépítészek a nyerők), hanem az is jó benne, hogy ki lehet zárni, hogy saját évfolyamtársaim lássák a profilomat és másnap rajtam röhögjenek a szeminárium közben.

Az UniverziTárs ezen kívül lehetőséget ad arra, hogy értékeljük a többiek profiljait, és aki merész, azt is megnézheti, őt milyenre értékelik a többiek. Sőt, az ismerkedést offline is segít folytatni ez az oldal. „Nemvak Randi” név alatt olyan csoportos programokat szerveznek, amik „bizonyítottan hatékonyan, ugyanakkor természetesen segítik az ismerkedést”. Mindez nyilván nem lesz ingyen, de egyelőre mégsem kell fizetni, mivel egy társkereső csak akkor tud értelmesen működni, ha már elég sokan vannak rajta, szóval az első ezer felhasználónak ingyenes a regisztráció.

A másik hírt a Twoo-tól kaptunk, ami alapvetően nem új, hiszen 2011-ben indult, igaz, eredetileg angolul. Már van magyar nyelvű verzió is belőle, de 2013-ban az internet népe még nem igazán volt tisztában azzal, hogy miről is van szó. Erre abból lehet következtetni, hogy tavaly év végén a Google kiadta a leggyakoribb keresések listáját, és a „mi a…” kezdetű magyar keresések közül a hetedik legnépszerűbb az volt, hogy “mi a twoo”. Hát most megadjuk a választ, a Twoo.com egy társkereső, amiben nem csak úgy vaktában böngész az ember, hanem egy algoritmus is segít párt találni. Meg vannak játékok, lehet csetelni, és világszerte nagyon sok millió ember regisztrált már. Köztük Cserháti Tamara szépségkirálynő is.

Ez utóbbit onnan tudjuk, hogy közelebbről ez volt a ma reggel érkezett sajtóközlemény tárgya. Cserháti öt éves kapcsolatot zárt le tavaly nyáron, azóta élvezte a szingliséget, egészen addig, amíg már nem élvezte, és ekkor regisztrált a Twoo-ra. Ott rögtön ostromolni kezdték a férfiak, akik közül a szépségkirálynő a képen látható Krisztiánt választotta, aki nem lehet egy lacafacázós típus, tekintve, hogy mindössze két hónapja lépett ki egy szintén ötéves kapcsolatból. A pár a csetelés után rögtön el is ment egy plázába romantikázni, ami már önmagában nagyon beszédes, de a sajtóközlemény annyira szépen írja le első randijukat, hogy azt muszáj szó szerint idéznünk.

Tamara és Krisztián munka után találkoztak, és közel két órát töltöttek az egyik budai bevásárlóközpont bowlingklubjában, ahol két gurítás között egy ital mellett folytatták a Twoo-n megkezdett ismerkedést. A szépségkirálynő aggódott amiatt, hogy vajon lesz-e kémia, hiszen attól, hogy valaki szimpatikus a világhálón, nem biztos, hogy élőben is az lesz. A beszélgetés viszont annyira jó irányba haladt, hogy mindketten úgy gondolják: mindenképpen lesz folytatás.” Drukkolunk nekik.