A legtöbb férfiak feltűnhet, hogy egyre több a gyerekkel rendelkező nő a társkereső portálokon. Arra voltunk kíváncsiak, milyen eséllyel indulnak ezek az anyák, ezért megkérdeztünk tíz pasit a jelenségről. A végeredmény érdekes és elgondolkoztató: tízből egy férfi sem zárkózott el attól a lehetőségtől, hogy egy olyan nő legyen élete szerelme, akinek már van gyereke egy másik férfitól, viszont súlyos hibákra hívták fel a figyelmet. Íme öt olyan húzás, ami miatt ódzkodnak a pasik a társkereső anyáktól.

Nem vallják be a gyereket 

A megkérdezett férfiak közül sokan negatív példaként hozták fel azokat a nőket, akik az internetes társkereső oldalakon nem tüntetik fel, hogy gyerekük van. Sok anya egyébként arra hivatkozik, hogy a férfi először ismerje meg őt, és ne a gyerek miatt mondjon egyből nemet a kommunikációra, ám mint azt az alábbi példa is mutatja, a másik nem képviselői szerint ez egyáltalán nem korrekt dolog, sőt. 

„Nem véletlenül kell kitölteni az adatlapon a rubrikát, van-e gyerek vagy nincs. Tapasztalatom szerint egyébként amelyik nő nem tölti ki az ominózus részt, annak biztosan van titkolni valója. Párszor már belefutottam ebbe a dologba, és mindegyik hölgy azzal védekezett, amikor a sokadik levélváltás után kiderült, hogy van gyereke (esetleg nem is egy), hogy ha az adatlapon ezt megemlíti, biztosan nem írnak rá a pasik. Ez egy baromság. Tény, hogy egyik férfi sem arról ábrándozik, hogy egyszer majd talál magának egy többgyerekes anyát, akivel majd boldogan él és mint sajátját nevelgeti a gyerekeit, de ha az adatlapon szimpatikus, amit a nő ír, mert mondjuk humoros, sziporkázik és érezhetően teli van életkedvvel, nem lesz olyan férfi, aki elmenne mindemellett, csak azért, mert nem jár egyedül. Sokkal gázosabb, ha megvan a közös szimpátia és csak később derül ki az utánfutó. Álltam már fel ilyen miatt az asztaltól, pedig nem a gyerek zavart, hanem, mert úgy éreztem, átvertek a palánkon" – mesélte Tamás. 

A gyereket helyezik előtérbe 

A férfiak elbeszélései alapján viszont az is kiderül, hogy az sem szerencsés megoldás, ha a társkereső portál adatlapján a gyerek kerül az előtérbe. Vagyis az még nem riasztó, ha a gyerek megléte fel van tüntetve, ám ha a fotóalbum a poronty képeivel van tele, a férfiak hajlamosak gyorsan továbbkattintani. 

„Egy csomó olyan profil van az ilyen jellegű honlapokon, amit a társkereső anyák családi albumnak használnak. Milliónyi képen szerepel a gyerek, míg a nő csak egy-két fotón látható. Pedig a pasik nem gyereket keresnek maguknak a társkereső oldalakon, hanem nőt, a gyereket pedig elfogadják, ha az anyja elvarázsolja őket. A pedofilokon kívül egy faszi sem fog ájuldozni a kölök cukiságán" – vélekedett Bálint. 

Elviszik az első randira a gyereket 

A fenti gondolatmenetből kiindulva az sem szerencsés, sőt, egyenesen riasztó tud lenni, ha a társkereső anya még az első randira is elrángatja a gyereket. Sok nő gondolja úgy, hogy jó, ha a férfi tudja, mire vállalkozik, és azt is tesztelni akarja, hogyan viszonyul a gyerekhez, de ez hatalmas baklövés. 

„Egy gyereknek nincsen helye az első randin, még akkor sem, ha esetleg a férfinak is van gyereke és csinálnak egy négyes randit. Az első találkozásnak mindenképp csak kettőjükről kell szólnia, majd akkor, ha valóban komolyra fordul a helyzet, lehet foglalkozni a gyerek kérdéskörrel is" – magyarázta Eduárd. 

Elsősorban apát keresnek, nem társat 

A társkereső oldalakon mindemellett megtalálható az a típus is, aki valójában nem is társat, szerelmet keres, hanem apát a gyerek mellé. Van egy rossz hírünk: senki nem akar más gyerekének az apja lenni. Maximum bevállalja ezt a dolgot, ha a nő teljesen lenyűgözte őt. 

„Volt egy nő, aki az első alkalommal kijelentette, hogy igazából a fia választja ki neki a partnert, és hogy ő csak azokkal áll szóba, akik a gyerek számára szimpatikusak. Köszöntem szépen a dolgot és elbúcsúztam. Ezek után sorra kaptam a leveleket tőle, mekkora bunkó vagyok" – mesélte János. 

Hajlamosak megalkudni 

Az egyik legnagyobb hiba mégis az, amit a gyerekes nők elkövethetnek, hogy nulla önbizalommal rendelkeznek, többségük csalódott és megkeseredett, nem bíznak a férfiakban és nem hiszik el, hogy még nekik is jár újabb esély. (Pedig azok a férfiak, akik már voltak gyerekes nőkkel, jól tudják, hogy vannak érvek mellettük is.) Éppen ezért hajlamosak a megalkuvásra, igényeiket sokszor lejjebb adják, ez viszont sokszor azt eredményezi, hogy nem a számukra megfelelő férfi mellett kötnek ki.  

„Én azt vettem észre, hogy kapaszkodnak minden potenciális jelöltbe, akinek van egy-két jó szava hozzájuk. Egy csomó gyerekes ismerősöm emiatt olyan fazonok mellett kötött ki, hogy döbbenet. Isznak, bunkó parasztok, az ismerős anyák pedig mindezt elnézik nekik, mert elhitették velük, hogy úgysem találnak jobbat a gyerek miatt" – vélekedett Örs.