Az egyik legromantikusabb dolog a világon szerelmünkkel kettesben étterembe menni. De mit tegyen az, akinek nincs kivel elmenni vacsorázni? Japánban már van egy hely az ő számukra is, de a szingliség mellett előny, ha az ember szereti a múmin-figurákat is (erről a svéd-finn mesefilmről van szó). Haruo99 nicknév alatt tette közzé egy hölgy a Twitteren az alábbi sztorit: elment Tokióban a Moomin Pékség & Caféba, egyedül. Nem sokkal azután, hogy helyet foglalt, a pincérnő nagy mosollyal közölte, hogy van valaki, aki le szeretne ülni az asztalához. Nem bánja-e, ha az illetőt odaültetik hozzá? Haruo99 nem bánta. Az alábbi fotón látható, hogy kit ültettek le vele szemben az asztal túloldalára.

Igen, ebben az étteremben egy hatalmas múmin-plüssfigurával étkezhet együtt az ember, ha nem akadt egy igazi barátja sem, aki elkísérte volna aznap a kávézóba.

Ön szerint?

További fotókat a Rocketnews24 nevű website-on találtunk az étteremről, ami ezek kapcsán hirtelen az egész világon ismert lett annak ellenére, hogy a dolog egyáltalán nem újdonság. 2003 óta létezik a Múmin mesefilmek által szponzorált kávézólánc, és kezdettől fogva mindig is odaültettek egy-egy plüssfigurát az egyedül étkezőkhöz a lánc valamennyi éttermében. Más kérdés persze, hogy az ember nem érzi-e magát méginkább egyedül attól, hogy egy múmin ül vele szemben uzsonnakor.