A mai posztban látható fotókat egy Wan nevű kínai férfi tette közzé a Weibo nevű site-on, ami a Twitter ottani megfelelője. A sorozatot a People Daily mutatta meg először a világ nyugati felének, de itt a reakció teljesen más volt, mint Kínában, ahol az emberek egy jópofa és romantikus gesztust látnak ebben az egészben.

Wan és szerelme ugyanis pont négy éve vannak együtt, és az évfordulóra romantikus meglepetésként készültek ezek a képek. A fiatalember fogta a lány gyerekkori képeit, és odafotósoppolta magát rájuk, és ezzel az üzenettel tette fel őket a netre: „szeretnék küldeni egy szerelmeslevelet az én kis kedvesemnek, de mivel időgépem nincs, csak álmaidban találkozhatom veled”. Az életben természetesen nincs lényeges korkülönbség a férfi és a nő között, csak az úriember úgy döntött, hogy jelenkori önmagát röpíti vissza abba az időbe, amikor szerelme még csak kislány volt.

Ön szerint?

A kínai nezetők véleménye szerint a végeredmény nagyon cuki lett, de a nyugati reakció általában ennek éppen az ellenkezője. Ahol az embert folyamatosan pedofil bűnözők híreivel bombázzák, ott sajnos már az ártatlan háttértörténet ismeretében sem tudunk elérzékenyedni egy olyan fotón, amin egy felnőtt férfi benéz egy kislány szoknyája alá. A legtöbb fotón Wan mintha leskelődne a lány után, inkább akkor lett volna romantikus a dolog, ha önmagát is kisfiú korában készült fotókról kopírozza be a képekre, nem most pózol felnőttként az egyébként tényleg kedves projekthez. Arról rögtön eszünkbe is jutna az a sztori, amikor egy szerelmespár fényképes bizonyítékot talált arról, hogy egyszer már gyerekként is majdnem találkoztak, csak nem tudtak róla – na az tényleg romantikus volt. Szóval nézze végig a képeket ön is, elérzékenyül rajtuk vagy inkább megborzong? Szavazzon!