Ismeri ön a Boyfriendtwin nevű mikroblogot? Reméljük, még nem, mert ezt a posztot azért állítottuk össze, hogy megmutassuk önnek a jelenséget, amiről ez a blog szól: olyan melegpárokról, akik annyira hasonlítanak egymásra, hogy akár ikertestvérek is lehetnének. Maga a blog nem fűz hozzá sok mindent az egypetéjűnek tűnő szerelmesekről készült fotókhoz, csak annyit, hogy mi lehetne szexibb annál, mint saját magunkkal randizni, de mi nem álljuk meg, hogy ne emlékeztessük arra olvasóinkat, hogy a heteroszexuális pároknál is megfigyelték, hogy az emberek hajlamosak olyan partnert választani maguknak, aki hasonlít rájuk. Miért ne vonatkozna ugyanez a melegekre is?

Ráadásul két azonos nemű személy nyilván könnyebben hasonlít egymásra, mint egy férfi és egy nő, plusz a melegpárok még az öltözködéssel, frizurával is rá tudnak segíteni arra, hogy nagyon egyformának tűnjenek. A fotóösszeállításban tíz példát mutatunk, de ha a Boyfriendtwin blogra átkattint, ott szinte végtelen számú képet talál. Mi a tíz közé egy híres párt is betettünk, az újabban Hedwiget alakító Neil Patrick Harrist és férjét, David Burtkát, akik nyilván direkt csinálják, hogy elegáns celebeseményeken általában egyikük rendes nyakkendőben van, a másik pedig csokornyakkendőben. Ha ugyanis mind a ketten csokornyakkendőt vesznek, meglepően hasonlítanak egymásra – volt már erre is példa.

Vajon érdemes ebbe a jelenséget nárcisztikus hátteret belepszichologizálni azzal, hogy ezek az emberek nyilván saját magukba szerelmesek, ha azt akarják, hogy partnerük ugyanúgy nézzen ki, mint ők maguk? Nem valószínű, hogy ez lenne a helyes megfejtés, a többségnél feltehetőleg az összeöltözés egyszerűen csak az összetartozás érzését fejezi ki, illetve erősíti meg – heteroszexuális párok is csinálnak ilyet, csak náluk nem ennyire erős az ikresítő hatás. Klikkeljen, nézegessen!