Folyamatosan figyeljük a társkereséssel, főleg az internetes társkereséssel kapcsolatos fejleményeket, és általában hármasával posztoljuk az ilyen híreket. Most is jön mindjárt három újdonság, de az egészet egy érdekes felmérés eredményeivel vezetjük be. A Google-től kaptunk ugyanis egy csomó adatot Magyarország, Szlovákia, Csehország, Románia és Lengyelország internetezési szokásairól. Egy részük az internetes társkeresésre vonatkozik, ezért a Randiblognak is érdekesek, és az derül ki belőlük, hogy a környéken mi imádjuk a legjobban a netes randizást, viszont hiába a lelkesedés, mert nekünk kevésbé jönnek össze a kapcsolatok. Alább a sajtóközleményből idézünk, meg a kapcsolódó infografikát is mutatjuk.

A magyar internetezők az online társkeresés legnagyobb rajongói: 30%-uk azt mondta, hogy az internet jó hely arra, hogy romantikus kapcsolatot létesítsenek valakivel, ez kb. 10%-kal több, mint a többi vizsgált országban. Bár a magyarok élen járnak a netes ismerkedésben, a romániai internetezők úgy tűnik, sikeresebbek: 13%-uk azt mondta, hogy még ma is együtt van partnerével, akivel a neten ismerkedett meg. Ez a magyarországi internetezők körében csak 11%. A magyarok online társkeresés iránti vonzalmáról sokat elmond, hogy a Google keresési trendek adatai szerint az elmúlt 12 hónapban az országból többször kerestek a „társkereső” szóra, mint az „utazás”-ra.

Ha a fentiekkel kicsit elvettük a kedvét az internetes társkereséstől, akkor ajánljuk a figyelmébe a Married at First Sight című tévéműsort, ami egy teljesen új módszerrel párosítja össze a szingliket: úgy, hogy nekik semmi beleszólásuk nincs abba, hogy ki lesz a férjük/feleségük. A brit produkcióba önként jelentkezők közül a The Guardian híradása szerint egy szakértői csoport választott ki három párt pszichológiai és szociológiai tényezők alapján. A kiválasztottakat aztán kettesével bemutatják egymásnak – és az illetők előre, látatlanban vállalták, hogy azonnal házasságot is kötnek, első látásra. Maga a műsor a két vadidegen személy (érvényes, igazi) házasságkötésével kezdődik, és a realitysorozatokhoz hasonlóan azt követi végig, hogyan alakulnak ezek a kapcsolatok az idők során. Természetesen válni ér.

A Buzzfeedről azonban kiderül, hogy van egy csoport, akik számára Európa mégiscsak az ismerkedés és társkeresés paradicsoma: a fekete amerikai nők számára. A Black Girl Travel nevű website utazásokat szervez afroamerikai hölgyeknek Európába, ahol sok-sok beszámoló szerint jóval nagyobb sikert aratnak ezek a nők, mint az USA-ban. Persze vannak, akik megkérdőjelezik a dolgot, és arra hívják fel a figyelmet, hogy a fekete bőrű nőknek Európában sem könnyű, főleg nem egy bizonyos életkoron túl, de azt statisztikai adatok támasztják alá, hogy Amerikában a vegyes párok között tényleg gyakoribb az a felállás, hogy a férfi fekete és a nő fehér. A fehér nőknek bejönnek a fekete pasik, de a fehér férfiak nem igazán nyomulnak a fekete nőkre – így aztán ezek a hölgyek másik kontinensen keresik a szerelmet. Itt nálunk.

És még egy érdekes hír a végére: kifejlesztettek egy randizós appot párkapcsolatban élőknek is. Nem, most nem a megcsalós társkeresőkről van szó, hanem egy újabb olyan alkalmazásról, amivel az ember már meglévő kapcsolatát dobhatja fel, azaz saját barátjával-barátnőjével, illetve férjével-feleségével romantikázhat online. Az a neve, hogy You&Me, és az ingyenes alkalmazás olyan, mint a Facebook, azzal a különbséggel, hogy az embernek nem lehet akárhány barátja, hanem csak egy embert hívhat meg rá. És ezzel az egy kiválasztottal egyfolytában mindent és bármit meg lehet osztani, szétfilterezett szelfiktől kezdve zenéig. A DailyDot tesztelői szerint 18 éves kor fölött nem túl izgi a You&Me, de azért olyan vicceseket is lehet vele csinálni, hogy egy arccá varázsolja az alkalmazás a két fél fotóját. És igen, szexképeket is lehet vele küldeni, de azok homályosan jelennek meg a másiknak. Az ujjunkkal kell a műpárát letörölgetni a meztelen képről, hogy ennyivel is izgibb legyen. Egy korábbi hasonló alkalmazás leírását itt találja, azzal a figyelmeztetéssel, hogy a szerelemnek nem feltétlenül tesz jót, ha játékot csinálnak belőle.